Categorie: "Algemeen"

Geen updates meer op NBA.blog.nl

Beste lezers. Zoals jullie allemaal al hadden gemerkt zijn er de laatste dagen geen updates meer gepost op NBA.blog.nl. Dit komt vanwege de overstap van de redacteuren naar SportAmerika.nl. Onder het motto ´beter één goede website´ is besloten om de handen ineen te gooien en met zijn allen aan één mooi product te gaan werken. Vanaf nu vind je het laatste basketbalnieuws op Sportamerika.nl. Wij van NBA.blog.nl danken jullie voor de aandacht voor onze website en hopen jullie terug te zien op Sportamerika.nl.

Met sportieve groet,

Het NBA.blog.nl-team

Paul Pierce stijgt op all-time lijst topscorers

Paul Pierce heeft niet alleen teamsucces geboekt met een zege op Washington Wizards, maar ook persoonlijk viel er wat te vieren. Pierce maakte met nog 53 seconden te gaan in de tweede periode zijn zeventiende punt met een vrije worp. Hiermee passeerde de 34-jarige forward Hal Greer, oud-Philadelphia 76ers, op de lijst voor all-time lijst voor topscorers. Pierce staat nu op 21.605 punten in zijn loopbaan en bezet hiermee plaats 29 op de lijst.

Western Conference Recap | Week 4

Na twee goede eerste weken is Portland ver afgezakt op de ranglijst. Zoals verwacht heeft Oklahoma City Thunder de leidende positie weer teruggepakt, maar een tweede plaats voor de Spurs, die het zonder sterspeler Manu Ginobili moeten doen, is verrassend. Maar vorig seizoen eindigde San Antonio ook op plaats één, maar was de eerste ronde het eindpunt voor de mannen van Gregg Popovitch. De Clippers, hoewel enkele duels zonder Chris Paul, hebben voorlopig het beste resultaat in Los Angeles. Twee nederlagen minder dan concurrent de Lakers. Het zit allemaal dicht bij elkaar in het westen, dus veel zal afhangen van wie de langste adem heeft. Voorlopig is zijn Kevin Durant, Russell Westbrook en de Thunder de te kloppen ploeg.

Eastern Conference Recap | Week 4

Blessures plagen de top in de Eastern Conference. Blessures bij Derrick Rose (Bulls), Al Horford (Hawks) en Dwyane Wade (Heat). Veel effect lijkt het niet te hebben op de prestaties van de teams. De Bulls zetten de lijn van afgelopen seizoen door en leiden in het oosten, gevolgd door de verrassende sterk presterende Hawks. Na het verlies van Horford leek Atlanta rijp voor een moeilijke strijd om de playoffs te halen. Maar niets is minder waar. Onder de bezielende leiding van Josh Smith en Joe Johnson blijven de Hawks maar winnen. Miami kende even een terugslag tijdens de rondreis aan de westkust met drie nederlagen op rij, maar LeBron James en de bank van de Heat lieten tegen Los Angeles Lakers zien waarom de Heat dit jaar sterker zijn dan afgelopen seizoen. Maar voorlopig staat er geen maat op de Bulls, met of zonder Rose.

Blessures zijn tol voor ingekorte seizoen

Het bereiken van een akkoord in de onderhandelingen voor een nieuwe cao werd met gejuich ontvangen. Na bijna twee maanden zou de NBA dan toch van start gaan. Het seizoenschema met 66 speeldagen voor elk team werd ook met gejuich ontvangen. Misschien niet door de betrokkenen, maar wel door de fans. We hoefden maar 16 duels te missen. Het leek allemaal heel mooi. En na drie weken is het inderdaad prettig om die dagelijkse dosis basketbal binnen te krijgen. Maar het gaat ten koste van een hoge prijs. Spelers vallen bij bosjes uit met blessures, die de tol zijn voor dit ingekorte seizoen.

Rose, Bryant verkozen tot spelers van de week

Derrick Rose en Kobe Bryant zijn verkozen tot de beste spelers van de week. Voor Bryant is het de tweede keer op rij dat hij de prijs voor beste speler krijgt uitgereikt. Rose was goed voor 24 punten en 9.3 assists in een week waarin zijn Chicago Bulls ongeslagen bleven. Alle vijf de duels werden gewonnen en de Bulls hebben het beste resultaat in de league. Bryant scoorde viermaal 40 punten of meer en leidde Los Angeles Lakers naar drie zeges en één nederlaag. 

1990-91 | Bulls: begin van een nieuwe dynastie

Een van de meer memorabele seizoenen in de historie van de NBA. De hegemonie van Detroit Pistons wordt na twee titels op rij doorbroken. Michael Jordan en zijn Bulls beginnen met de bouw van een nieuwe dynastie, na de overheersing van Los Angeles Lakers in de jaren tachtig. Symbolisch is dan ook de zege in de finale op de Lakers, de overgang van oud naar nieuw. De mannen van coach Phil Jackson winnen de eerste van in totaal zes titels. Daarnaast blijkt dit het laatste jaar in de fenomenale loopbaan van Lakers-ster Magic Johnson.

James tweede keer op rij speler van de week

LeBron James kent een uitstekende start van het seizoen. Zijn sterke eerste week werd gevolgd door een nog meer indrukwekkende tweede en hij leidde de Heat, zonder de geblesseerde Dwayne Wade, naar een 8-1 opening. Geheel terecht werd de sterspeler van Miami Heat dan ook voor de tweede week op rij verkozen tot speler van de week. Als James dit spel het volledige seizoen kan vasthouden zijn er weinig spelers in de Eastern Conference die hem van de troon kunnen stoten. Met drie uitduels deze week zal blijken hoe scherp James in week drie is. 

Eastern Conference Recap | Week 2

De Eastern Conference begint weer zijn vertrouwde vorm aan te nemen. Wees niet verbaasd als de huidige stand ook de stand is aan het eind van het seizoen. Miami, Chicago, Orlando en Boston zullen hoogstwaarschijnlijk de plaatsen 1 tot en met 4 gaan verdelen. Daarachter zitten Indiana, Atlanta en Philadelphia voor de plaatsen 5 tot en met 7 en de laatste positie is dan voor New York, Cleveland of Toronto. Hoe dan ook, Miami dus nog steeds op plek 1, op de voet gevolgd door de Bulls. De Knicks blijven ondertussen stug volhouden dat je zonder verdedigen ook kunt winnen. Niet dus.

Western Conference Recap | Week 2

Het was weer een interessante week in de Western Conference. Portland Trailblazers blijven verrassend genoeg sterk meedraaien aan de top en ook de San Antonio Spurs houden stand ondanks het verlies van Manu Ginobili. Maar de echte verrassing blijft de Denver Nuggets, dat zonder Carmelo Anthony echt een beter team lijkt te zijn. De Thunder daarentegen boerden wat achteruit maar er is geen reden tot paniek in OKC. Met Portland kent de stand in de Western Conference een nieuwe nummer één.