Nieuw record Cavs, 25 nederlagen op rij

Over de datum 8 februari 2011 zal in de NBA nog lang worden gesproken. De dag dat Cleveland Cavaliers de 25e nederlaag op rij leden. De Cavs verloren met 99-96 van Dallas Mavericks. Nu is het zeker. De Cavs van deze jaargang behoren tot de allerslechtste teams ooit. Nog nooit verloor een team zoveel duels op rij, in één seizoen of over twee seizoenen. Cleveland had het oude record ook al in handen; 24 duels over twee seizoen (in 1981-82 en 1982-83).

Cleveland heeft niet gewonnen sinds 18 december en verloor maar liefst 35 van de laatste 36 duels. Hun resultaat is op dit moment 8 zeges tegen 44 nederlagen tegen 41 zeges en 11 nederlagen vorig jaar, nog met LeBron James in de gelederen. De Cavs hebben echter nog genoeg mogelijkheden om te voorkomen dat ze het historische seizoen van de Philadelphia 76ers evenaren. De 76ers wonnen in 1972-73 slechts 9 duels.

Het is te hopen voor de Cavaliers dat er snel een einde komt aan de serie nederlagen. De voortekenen zijn gunstig voor de ploeg van Byron Scott. De komende acht duels spelen de Cavs thuis en aankomende zondag komt Washington Wizards op bezoek. De Wizards wonnen dit seizoen nog geen duel buiten Washington. Eerst wachten woensdag en vrijdag nog Detroit Pistons en Los Angeles Clippers.

Lees ook:Heat drukt Cleveland verder in zorgen
Lees ook:Bulls winnen, Cavaliers weer onderuit
Lees ook:Transfer(geruchten): Nets halen Williams binnen
Lees ook:Cavaliers evenaren langste verliesreeks NBA
Lees ook:Wizards boeken eerste uitzege op Cavaliers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.