Paul Pierce stijgt op all-time lijst topscorers

Paul Pierce heeft niet alleen teamsucces geboekt met een zege op Washington Wizards, maar ook persoonlijk viel er wat te vieren. Pierce maakte met nog 53 seconden te gaan in de tweede periode zijn zeventiende punt met een vrije worp. Hiermee passeerde de 34-jarige forward Hal Greer, oud-Philadelphia 76ers, op de lijst voor all-time lijst voor topscorers. Pierce staat nu op 21.605 punten in zijn loopbaan en bezet hiermee plaats 29 op de lijst.

Pierce is nog maar 186 punten verwijderd van het puntentotaal van de meest legendarische speler van de Celtics ooit, Larry Bird. En met het passeren van Bird op de lijst van all-time topscorers in de NBA, doet hij dat ook op de lijst van clubtopscorers. Pierce speelt zijn hele loopbaan al voor de Celtics en hoeft dan alleen nog John Havlicek voor zich te dulden. Het zal overigens lastig worden voor Pierce om die nog in te halen aangezien die op 26.395 punten staat.

In 975 duels scoorde Pierce gemiddeld 22.1 punten per duel. Wil hij Havlicek voorbij gaan moet hij dit gemiddelde nog 200 duels vasthouden. Met Ray Allen en Kevin Garnett heeft Pierce nog twee teamgenoten in de lijst staan. Allen staat op plaats 24 met 22.487 punten terwijl Garnett op de negentiende plek staat met 23.508. Garnett staat ook op het punt om een plaatsje op te schuiven. Hij staat nog maar 249 punten achter op Charles Barkley.

Lees ook:Pierce komt lijst all-time scorers binnen
Lees ook:Bryant zesde op lijst all-time NBA-scorers
Lees ook:Big Three Celtics gaan voor laatste kunstje
Lees ook:Jason Kidd derde op all-time lijst steals
Lees ook:Duncan klimt op all-time lijst topscorers

Eén reactie op “Paul Pierce stijgt op all-time lijst topscorers

  1. gold price

    MVP 2011-2012 | Dwight Howard zou vertrekken naar Los Angeles Lakers. Oh nee, naar New Jersey Nets. Nee, hij zou toch bij Orlando Magic blijven. Of misschien naar Dallas Mavericks. Of Los Angeles Clippers. Howard was volgens de media al honderd keer vertrokken, maar speelt ondertussen gewoon nog bij de Magic. En hoe. De double-doubles vliegen je om de oren en de overwinningen ook. Howard scoorde al vijf keer 20 of meer punten en pakte dan tegelijkertijd ook 20 of meer rebounds. Ongekend. En het is effectief, want Orlando staat tweede in de Eastern Conference. Voor rivaal Miami Heat en slechts één verliesduel achter Chicago Bulls.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.