Celtics langs Wizards, Heat onderuit tegen Bucks

Boston Celtics heeft weer een overwinning te pakken. Na een pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Phoenix Suns revancheerden de Celtics zich op bezoek bij Washington Wizards. Onder leiding van Paul Pierce, die goed was voor 34 punten, 10 assists, 8 rebounds en 3 steals, werden de Wizards aan de kant gezet: 100-94. Het was pas de tweede zege voor Boston in acht duels. Bij de Wizards was John Wall uitstekend op dreef (27 punten, 10 rebounds en 7 assists) maar kreeg te weinig hulp van zijn teamgenoten om Washington een derde seizoenszege te bezorgen.

Al in de tweede kwart van het duel kreeg Boston een mentale tik toen sterspeler Ray Allen de wedstrijd moest verlaten met een blessure aan zijn enkel. De Celtics speelden al zonder All-Star guard Rajon Rondo, die zijn tweede duel op rij miste met een polsblessure. Maar zonder Allen was het Pierce die de Celtics als vanouds naar de zege leidde. Coach Doc Rivers toonde zich zeer tevreden met het spel van zijn captain. “Aan het einde van de dag moeten de grote spelers opstaan en goed spelen om die overwinning te pakken, zeker als er mensen geblesseerd afwezig zijn. Paul deed alles vandaag.”

Boston kan zich nu opmaken voor een tweeluik met Dwight Howard en Orlando Magic. Maandagavond staan de twee tegenover elkaar in Boston, drie dagen later volgt een tweede duel in Orlando.

Miami Heat ging thuis om onverklaarbare redenen onderuit tegen het matige Milwaukee Bucks. De Bucks speelden niet goed, maar de Heat, nog steeds zonder de geblesseerde Dwyane Wade, speelden nog slechter. Ondanks 28 punten, 13 rebounds en 5 assists van LeBron James won Milwaukee met 91-82. De Heat kwamen nog terug tot 83-80 en leken op het punt te staan om door te drukken, maar een score van de Bucks net voor het verstrijken van de schotklok en een turnover aan de andere kant en weg waren de kansen voor Miami.

Na drie mooie thuiszeges leek een zege op Milwaukee, dat pas vijf duels won van de veertien, een makkie. Misschien dat deze lichte vorm van onderschatting ook een van de redenen was waarom het misging. De Heat produceerden veel turnovers (22), schoten slecht (37%) en de sterke punten van afgelopen duels, prestaties van de reserves en driepunters, verdwenen als sneeuw voor de zon. De reserves scoorden slechts 11 punten en maar drie van de 12 driepuntspogingen werden geraakt. Volgende week woensdag kan Miami revanche nemen als het op bezoek gaat bij de Bucks.

Tussendoor speelt Miami uit tegen Detroit Pistons en thuis tegen Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Chicago Bulls en New Orleans Hornets.

Lees ook:Bulls winnen en pakken leiding Eastern Conference
Lees ook:Bibby naar Heat, Murphy naar Celtics
Lees ook:Celtics, Bulls boeken uitzeges
Lees ook:Heat met moeite langs Bucks
Lees ook:Celtics laten Bucks volledig kansloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.