Bulls, Thunder moeiteloos naar zege

De leiders in de Eastern en Western Conference hebben zonder moeite een zege toegevoegd aan hun totaal. Chicago Bulls was in eigen huis een maatje te groot voor Charlotte Bobcats. Nog steeds zonder de geblesseerde Derrick Rose was de thuisploeg met 95-89 te sterk voor het team van eigenaar Michael Jordan. Oklahoma City Thunder had op bezoek bij New Jersey Nets geen kind aan het thuisteam. Kevin Durant en Russell Westbrook bezorgden de Thunder een 84-74 zege.

Lange tijd konden de Bobcats het tempo van Chicago redelijk bijbenen, maar in het vierde kwart liepen de mannen van coach Tom Thibodeau met nog een kleine zeven minuten te spelen uit naar een voorsprong van 19 punten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Bij de Bulls scoorde zowel Luol Deng als Carlos Boozer en Richard Hamilton meer dan twintig punten. De Thunder hadden totaal geen moeite met de Nets, die slechts 31 procent van hun schoten raakten. Na het eerste kwart was het verschil al tien punten en dat New Jersey kwam nooit echt dichterbij. Durant scoorde 20 punten en pakte 15 rebounds, Westbrook voegde daar 21 punten en 6 assists aan toe.

De Bulls staan nu op vijftien zeges tegen slechts drie nederlagen, maar worden op de voet gevolgd door Orlando Magic en Miami Heat. De Thunder hebben dertien duels gewonnen tegen ook drie verliespartijen en hebben, voor wat het waard is op eenvierde van het seizoen, een iets ruimere marge op Denver Nuggets, Utah Jazz en Los Angeles Clippers.

Lees ook:Westbrook verlengt bij Thunder
Lees ook:Grizzlies forceren beslissend zevende duel tegen Thunder
Lees ook:Mavs op weg naar NBA-finale na zege op Thunder
Lees ook:Thunder ontdoen zich van Grizzlies
Lees ook:Fenomenale Nowitzki helpt Mavs aan zege op Thunder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.