Categorie: "Dallas Mavericks"

Nowitzki mist duels vanwege slechte conditie

Dirk Nowitzki is het zoveelste voorbeeld van een speler die fysiek in de problemen komt vanwege het ingekorte seizoen en de korte voorbereidingstijd op het seizoen dankzij de lockout. De 33-jarige Duitser was dit jaar nog geen schim van de speler die afgelopen juni bijna eigenhandig Miami Heat versloeg in de NBA-finale, en werd uitgeroepen tot Finals MVP. Nowitzki, die niet meespeelde in het g met 83-81 gewonnen duel tegen New Orleans Hornets, mist zeker de komende vier duels van Dallas Mavericks vanwege problemen met zijn conditie.

Celtics, Mavericks eindelijk naar eerste zege

Boston Celtics en Dallas Mavericks hebben dan eindelijk hun eerste overwinning te pakken. Nadat beide teams hun eerste drie duels hadden verloren, pakten ze op de valreep in 2011 hun eerste zege. Boston was thuis, mede dankzij 19 punten van Jermaine O´Neal, een maatje te groot voor Detroit Pistons (96-85) en Dallas gaf in eigen huis Toronto Raptors geen kans (99-86). Dirk Nowitzki was goed voor 18 punten.

Thunder blijven ongeslagen na buzzer-beater Durant

Dallas Mavericks leek op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. En Oklahoma City Thunder leek in eigen huis de eerste nederlaag te gaan lijden. Maar toen was er Kevin Durant. De regerend NBA-topscorer had met nog 1,4 seconden op de klok andere plannen en schoot de Thunder met een verre driepunter in de buzzer naar een 104-102 overwinning op de Mavs en een 4-0 seizoenstart. Durant eindigde een ijzersterk optreden met 30 punten, 11 rebounds, 6 assists en 2 geblokte schoten. 

Mavericks, Lakers nog zonder zege, Bulls onderuit

Dallas Mavericks en Los Angeles Lakers zijn het seizoen uiterst matig gestart. De regerend NBA-kampioen verloor ook de tweede wedstrijd van het jaar. In eigen huis keek het tegen  Denver Nuggets voor de tweede keer in twee dagen tegen een achterstand van meer dan 30 punten aan. Uiteindelijk verloren de Mavs het duel met 115-93. Ty Lawson was de grote man bij Denver met 27 punten. De Lakers gingen onderuit tegen Sacramento Kings, ondanks 29 punten van Kobe Bryant: 100-91. Marcus Thornton en Tyreke Evens combineerden voor 47 punten.

James, Heat hebben geen kind aan Mavericks

 

Heat heeft aan de hand van zijn supersterren eenvoudig gewonnen van Dallas Mavericks. De twee teams die afgelopen jaar tegenover elkaar stonden in de NBA-finale maakten er door toedoen van LeBron James en Dwyane Wade en een matig Dallas nooit echt een spannend duel van. De uiteindelijke 105-94 score is nog enigszins geflatteerd omdat Miami in de laatste minuten niet meer op het scherpst van de snede speelde vanwege de enorme voorsprong, die aan het begin van het vierde kwart 32 punten bedroeg. 

Nowitzki in Duitsland geëerd met toponderscheiding

Dirk Nowitzki is in zijn thuisland Duitsland geëerd met de hoogste onderscheiding op sportgebied. In Berlijn kreeg de forward uit handen van president Christian Wulff de Silbernes Loreerblatt uitgereikt. De 33-jarige basketballer is al jaren het basketbalicoon bij de Duitsers en leidde Dallas Mavericks afgelopen seizoen, enigszins verrassend, naar de NBA-titel door het favoriete Miami Heat met 4-2 te verslaan.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 6

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 6: Miami Heat – Dallas Mavericks 95-105.

Mavericks vieren NBA-titel met fans


Het is feest in Dallas. Vier dagen na het behalen van de eerste titel in historie van de Mavericks werd het team gehuldigd in de stad. Een parade over bijna twee kilometer kris kras door de stad, werd aanschouwd door meer dan 220 duizend mensen. Met een zege in wedstrijd zes in de finale tegen Miami Heat legden de Mavs met 4-2 beslag op het kampioenschap. “Het is ongelooflijk. We staan nu aan de top van de wereld, hier gaan we heel erg van genieten”, stelde een geëmotioneerde Dirk Nowitzki.

Fotoserie Parade Mavericks door Dallas

Meer dan tweehonderdduizend mensen waren op de been tijdens de kampioenschapsparade van Dallas Mavericks na het behalen van de NBA-titel. Het is voor het eerst in de 31-jarige historie van de club dat de NBA-titel werd binnengehaald. Een fotoserie van de zegetocht van Dirk Nowitzki, Jason Kidd, Jason Terry en co.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 5

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 5: Miami Heat – Dallas Mavericks 103-112.