Nowitzki mist duels vanwege slechte conditie

Dirk Nowitzki is het zoveelste voorbeeld van een speler die fysiek in de problemen komt vanwege het ingekorte seizoen en de korte voorbereidingstijd op het seizoen dankzij de lockout. De 33-jarige Duitser was dit jaar nog geen schim van de speler die afgelopen juni bijna eigenhandig Miami Heat versloeg in de NBA-finale, en werd uitgeroepen tot Finals MVP. Nowitzki, die niet meespeelde in het g met 83-81 gewonnen duel tegen New Orleans Hornets, mist zeker de komende vier duels van Dallas Mavericks vanwege problemen met zijn conditie.

Het zal echter geen rustig weekje worden voor Nowitzki. Coach Rick Carlisle verzekerde de Duitser dat hij flink aan de bak moet. “Het is geen situatie waarin hij moet rusten. Nee, juist het tegenovergestelde. Hij krijgt deze week hardere en meer fysieke trainingen, zwaarder dan wanneer hij de normale training zou volgen. En soms moet hij misschien wel twee keer per dag.” Nowitzki heeft last van zijn knie, maar komt ook gewoon conditioneel tekort om zijn beste spel te spelen.

Dit is ook terug te zien in de statistieken van de Duitser. In de eerste zeven wedstrijden van het seizoen scoorde hij ruim 22 punten per duel. In de laatste negen wedstrijden kwam hij slechts tot 14 punten per wedstrijd. De vier duels die Nowitzki dus zeker mist, speelt Dallas allemaal thuis. Achtereenvolgens komen Phoenix Suns, Minnesota Timberwolves, Utah Jazz en San Antonio Spurs op bezoek.

Lees ook:NBA FINALE: Tien feiten over Dirk Nowitzki
Lees ook:NBA FINALE: Nowitzki is koning van vrije worpen
Lees ook:Jeff Green mist seizoen vanwege blessure
Lees ook:Nowitzki passeert Bird op lijst all-time scorers
Lees ook:Nowitzki in Duitsland geëerd met toponderscheiding

Eén reactie op “Nowitzki mist duels vanwege slechte conditie

  1. offshore bank account

    LEBRON STINKT EN DIRK ZINGTDat Dirk Nowitzki dé grote man is bij Dallas Mavericks, mag na vier duels in de NBA-finals wel duidelijk zijn. Om overtuigd te raken van het feit dat The Redirkulous One beter nooit meer kan zingen is maar een minuutje nodig ( video ). LeBron James kan ook een aardig potje netjegooien, maar moet wel aan zijn dieet gaan werken. Hij isnamelijk rot van binnen ( video ). En u we toch in de basketbalhumor zitten: Manu Ginobli heeft geknoeid met de Gatorade van Tim Duncan ( video ).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.