Categorie: "Golden State Warriors"

Warriors hangen shirt nr. 17 Mullin in het stadion

Golden State Warriors eren een van hun beste spelers uit de geschiedenis door zijn shirt met rugnummer 17 niet meer te gebruiken. Het shirt wordt tijdens een ceremonie in januari in de nok van het stadion gehangen. Mullin speelde dertien jaar van zijn zestienjarige carrière bij de Warriors maar kon zijn team niet verder dan de halve finale van de Western Conference krijgen. Eerder dit jaar werd Mullin ook al toegevoegd aan de NBA Hall of Fame.

Mark Jackson nieuwe coach Warriors

Mark Jackson is de nieuwe hoofdcoach van Golden State Warriors. De 46-jarige oud-speler in de NBA tekent een contract voor drie jaar ter waarde van zo´n zes miljoen dollar. De Warriors hebben de mogelijkheid om een optie te lichten die Jackson nog een jaar langer bij de club houdt. Jackson is bij Golden State de opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Keith Smart en maakt zijn debuut als hoofdcoach in de NBA.

Warriors nemen afscheid van coach Smart

Golden State Warriors en hoofdcoach Keith Smart gaan uit elkaar. Smart werkte slechts één seizoen voor de ploeg uit Oakland. Vorig jaar werd hij aangesteld als opvolger van de legendarische Don Nelson. Hij eindigde het seizoen met 36 zeges tegen 46 nederlagen, tien overwinningen meer dan het jaar ervoor. Het was niet voldoende voor de nieuwe eigenaren om Smart ook volgend jaar de leiding te geven over het team.

Warriors verslaan Timberwolves, reeks Love ten einde

Golden State Warriors hebben zondagavond eenvoudig gewonnen van een slordig spelend Minnesota Timberwolves. De Timberwolves hadden maar liefst 26 turnovers en verloren op bezoek Oakland met 100-77. Stephen Curry was de grote man bij de Warriors met 24 punten, 9 rebounds en 6 assists. Kevin Love scoorde na 53 double-doubles op rij voor het eerst sinds november geen dubbele cijfers in punten en rebounds.

Dan Gadzuric naar New Jersey Nets

Dan Gadzuric verlaat Golden State Warriors en speelt de rest van het seizoen voor New Jersey Nets. De Hagenaar maakte onderdeel uit van de grote deal tussen Utah Jazz, de Nets en de Warriors. De Jazz stuurden Deron Williams naar de Nets, die op hun beurt weer forward Troy Murphy naar de Warriors stuurden. In ruil daarvoor werd Gadzuric samen met Brandon Wright naar New Jersey gestuurd.

Gadzuric ziet Elson, Jazz verliezen van Warriors

Het was geen verrassing dat Dan Gadzuric niet meespeelde met Golden State Warriors tegen Utah Jazz. De Nederlander zag zijn landgenoot Francisco Elson, die een kleine drie minuten speeltijd kreeg, verliezen: 107-100. Het was de elfde keer op rij dat Gadzuric geen minuten kreeg. Elson kon geen potten breken en zette geen score op het bord.

Dan Gadzuric zit op de schopstoel bij Warriors

Dan Gadzuric heeft zijn langste tijd gehad bij Golden State Warriors. De Nederlander, die eerder deze maand 32 jaar werd, heeft een aflopend contract bij Golden State, van ruim 7 miljoen dollar. De kans is groot dat de Warriors hem willen gebruiken als onderdeel van een transfer. De transferdeadline in de NBA sluit over negen dagen.

Elson, Gadzuric op de bank bij Utah, Golden State

Het was geen spectaculaire avond voor de Nederlandse basketballers in de NBA. Zowel Francisco Elson als Dan Gadzuric werden door hun coaches de hele wedstrijd op de bank gehouden. Voor Elson was het lang geleden dat het hij een heel duel toe moest kijken, Gadzuric lijkt langzaam het vertrouwen van coach Keith Smart te hebben verloren. Het was zijn zesde duel op rij op de bank.

Elson wint op punten van Gadzuric

De clash van de Nederlanders. Dat had het duel tussen Golden State Warriors en Utah Jazz moeten worden. Maar coach Keith Smart van de Warriors dacht daar anders over. Hij liet Dan Gadzuric voor de derde keer op rij het hele duel op de bank. Francisco Elson kwam wel in actie voor Utah. Zes minuten: nul punten, één assist. De Jazz verloren met 96-81 van de Warriors.