Categorie: "Los Angeles Lakers"

Lakers verliezen derde keer op rij

Los Angeles Lakers hebben voor de derde keer op rij een nederlaag geleden. Waren de vorige twee nog uitnederlagen tegen Miami Heat en Orlando Magic, geen schande om daar te verliezen, nu werd in het eigen Staples Center verloren van Indiana Pacers. De Lakers leken lang het meeste aanspraak te kunnen maken op een zege, maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind: 98-96. Kobe Bryant kwam nog wel tot 33 punten, maar miste in de buzzer een driepunter die de Lakers de zege had moeten bezorgen.

Sterke Howard leidt Magic langs Lakers

Dwight Howard blijft domineren. In eigen huis tegen Kobe Bryant en Los Angeles Lakers was Superman klaar voor een ijzersterke wedstrijd. De center was goed voor 21 punten en 23 rebounds en hij leidde Orlando naar een eenvoudige 92-80 zege. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat Howard een 20-20 wedstrijd produceerde. Kobe kwam weliswaar tot 30 punten en 8 assists, maar kreeg te weinig hulp van zijn teamgenoten. Alle starters van de Magic scoorden in dubbele cijfers, terwijl ook de reserves meer punten maakten dan die van de Lakers.

James veel te sterk voor Bryant

LeBron James en Miami Heat hebben tegen Los Angeles Lakers laten zien waar ze toe in staat zijn wanneer ze volledig gefocust zijn. En dat zonder Dwyane Wade. Kobe Bryant en co waren kansloos op bezoek in Miami en keken gedurende het vierde kwart tegen een achterstand van meer dan 20 punten. James, die zichtbaar last had van griepverschijnselen, speelde een ijzersterk duel en leidde de Heat naar een 98-87 zege. James scoorde 31 punten, pakte 8 rebounds, gaf 8 assists, maar pakte ook nog 4 steals en blokte 3 schoten.

Heat verliezen tweede duel op rij, Bryant scoort weer 40 punten

Miami Heat is voor de tweede keer op rij tegen een nederlaag aangelopen. LeBron James en co gingen na een verliespartij op bezoek bij Golden State Warriors nu onderuit bij Los Angeles Clippers. In de laatste zestien seconden had James de kans om de wedstrijd te winnen voor de Heat, die op dat moment met 86-84 achterstonden. Hij kreeg twee vrije worpen, maar miste er één. Tien seconden later volgde er nog een fout op James, maar hij miste weer één van de twee vrije worpen. In overtime bleken de Clippers de langste adem te hebben. Chris Paul was goed voor 27 punten en 11 assists.

Bryant geeft Lakers zege, Rose helpt Bulls

Kobe Bryant mag dan een jaar ouder zijn geworden, hij is nog steeds de belangrijkste speler op het roster van Los Angeles Lakers. Dankzij zijn 37 punten, en de 21 punten en 22 rebounds van Andrew Bynum, werd Houston Rockets in het eigen Staples Center met 108-99 verslagen. Derrick Rose was weer belangrijk voor de Bulls. Met 30 punten, waarvan 17 in het vierde kwart, maakte hij bijna hoogstpersoonlijk een achterstand van negentien punten tegen Atlanta Hawks ongedaan: 76-74.

Bryant, Lakers pakken eerste zege

Het was de afgelopen vijftig jaar slechts eenmaal eerder voorgekomen dat Los Angeles Lakers het seizoen met drie nederlagen begon. Kobe Bryant liet niet toe dat het in zijn periode bij de Lakers nog een keer voor zou komen. Met 26 punten was hij de meest scorende speler op het veld en leidde de Lakers, met hulp van de 22 punten van Pau Gasol, naar een eenvoudige 96-71 zege op Utah Jazz. Voor de Jazz was het de openingswedstrijd van het seizoen en het team was hiermee het laatste team dat zijn eerste duel speelde.

Mavericks, Lakers nog zonder zege, Bulls onderuit

Dallas Mavericks en Los Angeles Lakers zijn het seizoen uiterst matig gestart. De regerend NBA-kampioen verloor ook de tweede wedstrijd van het jaar. In eigen huis keek het tegen  Denver Nuggets voor de tweede keer in twee dagen tegen een achterstand van meer dan 30 punten aan. Uiteindelijk verloren de Mavs het duel met 115-93. Ty Lawson was de grote man bij Denver met 27 punten. De Lakers gingen onderuit tegen Sacramento Kings, ondanks 29 punten van Kobe Bryant: 100-91. Marcus Thornton en Tyreke Evens combineerden voor 47 punten.

Rose leidt Bulls in slotseconden langs Lakers

Derrick Rose heeft Chicago Bulls in de eerste wedstrijd van het seizoen de zege bezorgd. Tegen Los Angeles Lakers maakte de regerend MVP zijn faam meteen waar en kreeg vijf seconden voor tijd het vijandige Staples Center stil door de Bulls op een 88-87 voorsprong te brengen. Kobe Bryant probeerde daaropvolgend de overwinning te forceren, maar zijn lay-up werd geblokt door Luol Deng. Rose eindigde het duel met 22 punten, Deng voegde er 21 aan toe. Bryant maakte 28 punten voor de Lakers, maar had ook 8 turnovers.

Artest nu officieel Metta World Peace

Ron Artest heeft zijn naam officieel veranderd in Metta World Peace. De 31-jarige forward van de Lakers regelde zijn naamsverandering in een rechtbank in Los Angeles. Eerder werd de wijziging nog afgewezen vanwege een openstaande parkeerboete. Metta wordt nu zijn roepnaam en in het Boeddhisme betekent dit iets als vriendschap, liefde en vriendelijkheid. World Peace wordt zijn achternaam.  ”Dus iedereen kan shirtjes gaan kopen met World Peace op de achterkant”, reageerde Artest.

Mike Brown nieuwe coach Lakers

Mike Brown wordt de nieuwe coach van Los Angeles Lakers. De basketbalclub heeft het nieuws nog niet officieel bekendgemaakt, maar bronnen rond de onderhandelingen hebben dit bevestigd. De voormalige coach van Cleveland Cavaliers tekent naar verluidt voor vier jaar, met een optie voor de Lakers voor een vierde seizoen. Hij gaat zo´n vier miljoen dollar per jaar verdienen. Brown neemt bij de Lakers de plaats in van de gestopte Phil Jackson. Het wordt een hele klus voor hem om in de voetsporen van Jackson te treden. De legendarische coach behaalde in zijn elf jaar bij de Lakers maar liefst vijf titels.