Artest nu officieel Metta World Peace

Ron Artest heeft zijn naam officieel veranderd in Metta World Peace. De 31-jarige forward van de Lakers regelde zijn naamsverandering in een rechtbank in Los Angeles. Eerder werd de wijziging nog afgewezen vanwege een openstaande parkeerboete. Metta wordt nu zijn roepnaam en in het Boeddhisme betekent dit iets als vriendschap, liefde en vriendelijkheid. World Peace wordt zijn achternaam.  ”Dus iedereen kan shirtjes gaan kopen met World Peace op de achterkant”, reageerde Artest.

Ook de dochter van Artest, Diamond, wil haar achternaam veranderen in World Peace, omdat haar vader dat nu officieel heeft laten doen.

Het is niet voor het eerst dat een basketballer zijn naam verandert. De meest bekende basketballer die ooit zijn naam veranderde was Ferdinand Lewis Alcindor. Hij werd één van de beste aller tijden onder de naam Kareem Abdul-Jabbar. Hij gebruikte echter zijn overstap naar de Islam als reden voor de wijziging, de reden van Artest blijft onduidelijk. “Het gaat allemaal om positieve energie. Het enige wat ik probeer is het verschil te maken”, verklaarde Artest zelf.

Artest is veel bezig met het verbeteren van de samenleving. Hij doneert veel geld voor goede doelen en won afgelopen december dan ook de NBA Citizenship Award. Deze prijs kent de league toe aan de speler die zich het meest betrokken heeft getoond bij de gemeenschap.

Lees ook:New Jersey Nets vanaf volgend seizoen Brooklyn Nets
Lees ook:Boston wint topper tegen Orlando
Lees ook:Pierce komt lijst all-time scorers binnen
Lees ook:LeBron: ik kom beter terug
Lees ook:Joakim Noah – Foto v/d dag (17|04)

Eén reactie op “Artest nu officieel Metta World Peace

  1. http://www.domain.com

    I am really glad to glance at this weblog posts which consists of lots of valuable facts,
    thanks for providing these kinds of data.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.