Categorie: "Miami Heat"

Celtics langs Wizards, Heat onderuit tegen Bucks

Boston Celtics heeft weer een overwinning te pakken. Na een pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Phoenix Suns revancheerden de Celtics zich op bezoek bij Washington Wizards. Onder leiding van Paul Pierce, die goed was voor 34 punten, 10 assists, 8 rebounds en 3 steals, werden de Wizards aan de kant gezet: 100-94. Het was pas de tweede zege voor Boston in acht duels. Bij de Wizards was John Wall uitstekend op dreef (27 punten, 10 rebounds en 7 assists) maar kreeg te weinig hulp van zijn teamgenoten om Washington een derde seizoenszege te bezorgen.

James veel te sterk voor Bryant

LeBron James en Miami Heat hebben tegen Los Angeles Lakers laten zien waar ze toe in staat zijn wanneer ze volledig gefocust zijn. En dat zonder Dwyane Wade. Kobe Bryant en co waren kansloos op bezoek in Miami en keken gedurende het vierde kwart tegen een achterstand van meer dan 20 punten. James, die zichtbaar last had van griepverschijnselen, speelde een ijzersterk duel en leidde de Heat naar een 98-87 zege. James scoorde 31 punten, pakte 8 rebounds, gaf 8 assists, maar pakte ook nog 4 steals en blokte 3 schoten.

Heat kennen geen genade met Spurs

Miami Heat heeft na drie nederlagen op rij de weg naar overwinningen weer teruggevonden. In eigen huis was San Antonio Spurs het slachtoffer. De Spurs zijn thuis nog ongeslagen, maar wonnen uit nog geen duel. Ook tegen de Heat, dat zonder de geblesseerde Dwyane Wade aantrad, lukte dat niet. De eerste helft zag er nog goed met een maximale voorsprong van 17 punten. Maar in het derde kwart werd San Antonio overlopen. De Heat, onder aanvoering van James met 33 punten, 10 assists en 5 rebounds, scoorden 39 punten tegen 12 voor de Spurs. Miami heeft dit seizoen zonder Wade nu vier zeges geboekt en nul keer verloren.

Heat verliezen tweede duel op rij, Bryant scoort weer 40 punten

Miami Heat is voor de tweede keer op rij tegen een nederlaag aangelopen. LeBron James en co gingen na een verliespartij op bezoek bij Golden State Warriors nu onderuit bij Los Angeles Clippers. In de laatste zestien seconden had James de kans om de wedstrijd te winnen voor de Heat, die op dat moment met 86-84 achterstonden. Hij kreeg twee vrije worpen, maar miste er één. Tien seconden later volgde er nog een fout op James, maar hij miste weer één van de twee vrije worpen. In overtime bleken de Clippers de langste adem te hebben. Chris Paul was goed voor 27 punten en 11 assists.

Heat langs Hawks in derde verlenging

Miami Heat heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag eerder deze week tegen Atlanta Hawks. Met dank aan Chris Bosh. Zijn collega sterspelers Dwyane Wade en LeBron James speelden niet vanwege blessures, maar Bosh leidde de Heat naar een zege. Met hulp van Mario Chalmers. Pas in de derde verlenging lukte het de Heat om de Hawks van zich af te schudden: 116-109. Bosh eindigde met 33 punten, 14 rebounds en 5 assists.

Heat, Bulls boeken simpele zeges

Miami Heat en Chicago Bulls zijn ongenaakbaar in de Eastern Conference. Beide teams boekten zonder bovenmatige inspanning hun zesde zege van het seizoen. De Heat, zonder een geblesseerde Dwyane Wade, waren veel te sterk voor Indiana Pacers: 118-83. De Bulls waren op bezoek in Detroit duidelijk een maatje te groot voor de Pistons: 99-83.

Heat, Thunder lopen tegen eerste verlies aan

Miami Heat en Oklahoma City Thunder zijn niet langer ongeslagen. De enige twee teams zonder nederlaag gingen voor de eerste keer dit seizoen onderuit. De Heat verloren voor eigen publiek in een off night voor Dwyane Wade met 100-92 van de verrassende Atlanta Hawks. De Thunder moesten in een gevecht tussen de topteams in de Western Conference hun meerdere erkennen in de oude garde van de kampioenen uit Dallas: 100-87.

Miami, Atlanta behouden ongeslagen status

Miami Heat en Atlanta Hawks hebben hun ongeslagen status behouden. De Heat wonnen dankzij een late game winner van wederom Dwyane Wade en 34 punten, 10 assists en 8 rebounds van LeBron James met 103-101 van Minnesota Timberwolves. Atlanta was in eigen huis een maatje te groot voor de New Jersey Nets: 105-98.

Rookie Cole leidt Heat langs Celtics

Het waren dit keer niet LeBron James of Dwyane Wade. Het was zelfs niet Chris Bosh. Nee, het was de rookie Norris Cole die Miami Heat de zege bezorgde op Boston Celtics. Toen Boston de achterstand terugbracht tot 108-105 met nog twee minuten op de klok was het Cole die met twee rake schoten en twee vrije worpen in de slotseconden zes punten scoorde van Miami´s  laatste acht. Zijn veertien punten in het laatste kwart leidden Miami naar 115-107 thuiszege op de grote rivaal. James en Wade waren goed voor 26 en 24 punten.

James, Heat hebben geen kind aan Mavericks

 

Heat heeft aan de hand van zijn supersterren eenvoudig gewonnen van Dallas Mavericks. De twee teams die afgelopen jaar tegenover elkaar stonden in de NBA-finale maakten er door toedoen van LeBron James en Dwyane Wade en een matig Dallas nooit echt een spannend duel van. De uiteindelijke 105-94 score is nog enigszins geflatteerd omdat Miami in de laatste minuten niet meer op het scherpst van de snede speelde vanwege de enorme voorsprong, die aan het begin van het vierde kwart 32 punten bedroeg.