Categorie: "NBA Draft 2011"

Jordan, Bobcats actief op transfermarkt na Draft 2011

De avond van de draft vinden er traditiegetrouw een hoop transfers plaats. Teams die met hun nieuwe talenten een meer ervaren speler willen losweken bij een ander team dat juist op zoek is naar vers bloed of teams die het liefst een andere speler hadden gewild en proberen met hun eigen pick toch te krijgen wat ze willen. Charlotte Bobcats was verreweg de meest actieve speler op de transfermarkt deze draft. Het team van eigenaar Michael Jordan stuurde veteraan Stephen Jackson, de 19e pick in de draft en reserve guard Shaun Livingston naar Milwaukee Bucks voor  forward Corey Maggette. Sacramento Kings werd ook in de deal betrokken. Die gaven hun 7e pick aan de Bobcats en ontvingen de 10e pick en guard John Salmons van de Bucks. De Kings sturen Beno Udrih naar Milwaukee.

Cavaliers kiezen Irving als eerste in Draft 2011

Cleveland Cavaliers heeft zoals verwacht Kyrie Irving gekozen als eerste pick in de de Draft 2011. De 19-jarige guard van Duke University moet de Cavs helpen om weer een playoff-team te worden, nadat LeBron James de club vorig jaar de rug toekeerde. Net zo verwacht was de nummer twee voor Minnesota Timberwolves, power forward Derrick Williams. Het is de derde keer in vier jaar dat een point guard als eerste wordt gekozen. In 2008 was het Derrick Rose (Chicago Bulls)  en vorig jaar John Wall (Washington Wizards).

Cavs, Timberwolves maken zich op voor draft

Cleveland Cavaliers en Minnesota Timberwolves maken zich op voor de Draft 2011. De twee teams hebben de eerste en twee pick in de draft, waarin zestig jonge talenten in twee rondes worden gekozen door de dertig clubs. De Cavs en de Wolves kunnen met de draft hun toekomst fors verbeteren, dus er hangt veel vanaf om de juiste keuze te maken. De huidige verwachting is dat Cleveland kiest voor point guard Kyrie Irving en Minnesota voor power forward Derrick Williams gaat. De draft vindt donderdag plaats in het Prudential Center in Newark, vlakbij New York.

Cavaliers winnen eerste pick Draft 2011

Cleveland Cavaliers hebben de eerste pick in de draft van dit jaar toegewezen gekregen. Tijdens de loterij in de Entertainment Studio van de NBA in Secaucus, New Jersey, waren de Cavs de meest gelukkige. De eerste pick bleek overigens de keus te zijn die Cleveland had gekregen van Los Angeles Clippers in de transfer van Baron Davis. Tevens kregen de Cavs de vierde keus in de NBA toebedeeld. De laatste keer dat de Cavs de eerste keus krijgen in de draft was in 2003 toen LeBron James zijn entree in de league maakte.

Wie krijgt de eerste pick in Draft 2011?

De teams in de league die zich niet hebben geplaatst voor de playoffs beleven vanavond in Secaucus, New Jersey, spannende momenten. Twaalf teams, normaal veertien maar twee hebben hun draftpicks weggegeven in een transfer (Clippers naar Cavaliers en Nets naar Jazz), maken zich op voor de uitslag in de loterij wie de eerste, tweede en derde keus in de draft van dit jaar krijgen. De grootste kans op de eerste keus, 25 procent, is voor Minnesota Timberwolves, dat met 17 zeges en 65 nederlagen afgelopen seizoen het slechtste resultaat in de NBA had.

Duke point guard Kyrie Irving in NBA-draft

Kyrie Irving gaat deelnemen aan de NBA-draft. De eerstejaars point guard van college team Duke Blue Devils heeft een agent in de hand genomen. De verwachting is dat Irving een grote kans maakt om als eerste pick gedraft te worden. In de NBA zijn point guards enorm gewild. De huidige manier van basketbal vraagt om een persoon met groot passend vermogen en spelinzicht die de aanvallen opzet.  Vandaar dat veel teams die op zoek zijn naar een goede point guard.