Categorie: "NBA Playoffs 2011"

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 6

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 6: Miami Heat – Dallas Mavericks 95-105.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 5

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 5: Miami Heat – Dallas Mavericks 103-112.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 4

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 4: Miami Heat – Dallas Mavericks 83-86.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 3

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 3: Miami Heat – Dallas Mavericks 88-86.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 2

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 2: Miami Heat – Dallas Mavericks 93-95.

NBA FINALE: Terugblik wedstrijd 1

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de NBA-finale begon. Zondag kwam er met een zege van Dallas Mavericks in wedstrijd zes een einde aan die finale. Miami Heat verloor met 4-2 en de Mavs wonnen hun eerste titel. Op nba.blog.nl een terugblik op de zes duels. Wedstrijd 1: Miami Heat – Dallas Mavericks 92-84.

NBA FINALE: De quotes…

Dallas won het eerste kampioenschap in de dertig jaar dat ze bestaan, ten koste van Miami Heat. De Mavs speelden in 1980-81 hun eerste seizoen in de NBA en is de achttiende club die  kampioen wordt sinds de eerste finale in 1947. Wat zeiden de hoofdrolspelers na afloop van wedstrijd zes, die een vierde, beslissende, overwinning opleverde voor de Mavs.

Finals MVP – Dirk Nowitzki

Dirk Nowitzki is de enige terechte winnaar van deze prijs. Elke wedstrijd buiten het eerste duel was hij belangrijk voor de Mavericks in het vierde kwart. Daarnaast kwam hij tot gemiddeldes van 27 punten en 9 rebounds per duel, ondanks koorts en griep in aanloop en tijdens wedstrijd vier. Ondanks een hele matige prestatie in het laatste duel stond de Duitser er wel toen het er echt om ging, in de laatste minuten van het duel. Tien van de zestien punten scoorde hij, bijna de helft van zijn totaal van 21. En na dertien jaar in de NBA en een verloren finale in 2006 eindelijk die ring.

Nowitzki, Mavericks grijpen NBA-titel

Dallas Mavericks heeft beslag gelegd op de NBA-titel. Dirk Nowitzki en co wonnen wedstrijd zes en pakten in de best-of-seven serie het beslissende vierde punt: 4-2. De Mavericks waren in Miami de meerdere van de Heat en liepen in het vierde en laatste kwart uit naar een onoverbrugbare voorsprong: 105-95. Nowitzki kende een matige avond, maar was in de slotminuten uitermate scherp en scoorde de tien van de laatste zestien punten van de Mavs. Het is de eerste keer in de clubhistorie dat de Mavericks de titel winnen. In 2006 ging de ploeg, met Nowitzki en Jason Terry, nog onderuit tegen de Heat.

Liveblog NBA-finale Heat-Mavericks (duel 6)

In samenwerking met basketballheadlines.nl verzorgt nba.blog.nl een liveblog van wedstrijd zes van de NBA-finale tussen Miami Heat en Dallas Mavericks.