Categorie: "NBA Transfers"

Nets actief op transfermarkt na blessure Lopez

New Jersey Nets heeft snel gehandeld op de transfermarkt nadat bekend werd dat center Brook Lopez voorlopig is uitgeschakeld met een blessure. Lopez raakte woensdag geblesseerd in het duel tegen New York Knicks. Hij brak zijn rechtervoet en wordt geopereerd. Hij staat minimaal rond de twee maanden langs de zijlijn. De Nets haalden voormalig All-Star center Mehmet Okur van Utah Jazz en legden ook guard DeShawn Stevenson, vorig seizoen NBA-kampioen met Dallas Mavericks, vast.

Baron Davis vertrekt naar New York Knicks

Baron Davis is de nieuwe aanwinst van New York Knicks. De 32-jarige guard werd door Cleveland Cavaliers uitgezwaaid via de zogeheten amnesty regeling en de ervaren guard stond ook in de belangstelling van Los Angeles Lakers en Miami Heat. Hij koos echter voor de Knicks. Davis tekent een contract voor een jaar bij de Knicks tegen het veteranensalaris van 1,4 miljoen dollar. Davis toonde zich erg tevreden met de overgang naar New York: “Ik heb altijd in Madison Square Garden willen spelen.”

Chris Paul toch naar LA, maar de Clippers

De kogel is door de kerk! Chris Paul vertrekt naar Los Angeles Clippers. Jazeker, de point guard die door velen als de beste in de league wordt bestempeld gaat naar de Clippers. Na het afketsen van een transfer naar die andere club in LA, de Lakers, wordt het dus toch de westkust voor Paul. Hij tekent een contract voor een jaar ter waarde van ruim 16 miljoen dollar en Paul heeft een optie voor een tweede jaar ter waarde van bijna 18 miljoen dollar.

Odom, Carter naar Mavs

NBA-kampioen Dallas Mavericks heeft geen slechte zaken gedaan op de transfermarkt. Veel spelers gingen verloren (Tyson Chandler, Caron Butler, J.J. Barea), maar niet de minsten komen er voor in de plaats. De Mavs haalden met Lamar Odom de beste zesde speler van afgelopen seizoen binnen en de komst van Vince Carter zorgt voor de nodige extra ervaring bij de ploeg van Rick Carlisle.

Nene blijft bij Nuggets, Grizzlies behouden Gasol

Terwijl de basketbalwereld in rep en roer is over de op handen zijnde transfers van sterspelers Dwight Howard en Chris Paul, hebben Denver Nuggets en Memphis Grizzlies goede zaken gedaan door belangrijke spelers voor de club te behouden. Center Nene stond in de belangstelling van vele teams, maar heeft een nieuw contract bij de Nuggets getekend. Ook Marc Gasol koos voor een langer verblijf bij zijn huidige club, de Grizzlies.

Howard klaar met Magic, GM Smith

Als er nog twijfel bestond over het feit of Dwight Howard dit seizoen nog bij Orlando Magic zou spelen, is die nu weg. Het is alleen nog een kwestie van wanneer de sterspeler vertrekt. Als de Magic slim zijn laten ze Howard zo snel mogelijk gaan. De center is niet te spreken over het handelen van de club in de afgelopen jaren en ook niet op de manier waar general manager Otis Smith bepaalde zaken heeft gedaan. En dat is de reden dat hij nu officieel om een transfer heeft gevraagd. Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks en New Jersey Nets zijn de drie teams die Howard op het oog heeft.

Chandler, Bibby naar Knicks

Tyson Chandler en Mike Bibby zijn de nieuwe aanwinsten voor New York Knicks. De ambitieuze club uit de Big Apple haalde Chandler binnen met een vierjarig contract ter waarde van 56 miljoen dollar. Bibby komt over van Miami Heat en tekent een contract voor een jaar bij de Knicks. Onderdeel van de deal met Chandler was dat afscheid werd genomen van Chauncey Billups via de zogeheten amnesty regeling.

Howard wil naar Nets, maar mag nog niet

Zoals van tevoren voorspelt zouden de transfers van Dwight Howard en Chris Paul de belangrijkste bron vormen voor de verhalen aan het begin van de transferperiode en de start van het seizoen. Het ´drama´ tussen Paul en de Lakers zal nog wel een staartje krijgen, maar Howard creëert ondertussen zijn eigen soap. Het doel was een snelle transfer naar New Jersey Nets waar hij samen met Deron Williams zou proberen de Nets terug te brengen op het niveau van zo´n tien jaar geleden toen onder leiding van Jason Kidd tweemaal de NBA-finale werd bereikt, en verloren. Maar nu staat de overgang op lossen schroeven omdat met de ontmoeting die Howard en de Nets donderdagavond hadden de regels van de NBA werden overtreden.

Paul naar Lakers, maar toch niet

Het was zeker dat Chris Paul naar Los Angeles Lakers zou verhuizen. In een deal waar ook Houston Rockets bij betrokken was, zou Paul van New Orleans Hornets naar de Lakers gaan, Pau Gasol naar de Rockets en Lamar Odom en Houston trio Kevin Martin, Luis Scola en Goran Dragic + een pick in de eerste ronde van de draft naar de Hornets. Maar daar stak NBA-president David Stern een stokje voor. De NBA is eigenaar van de Hornets en gaf een veto over de deal en dus blijft Paul, voorlopig,  waar die is: in New Orleans.

De strijd om Chris Paul en Dwight Howard

Wanneer vrijdag de transferperiode van start gaat en free agents door teams benadert kunnen worden, zal de meeste aandacht uitgaan naar de verhalen rond Chris Paul en Dwight Howard. Beide sterspelers zijn volgend jaar contractvrij en beide spelers willen hun huidige contract niet verlengen bij hun club, respectievelijk New Orleans Hornets en Orlando Magic. En waar de Magic een wat afwachtende houding aannemen richting Howard, zijn de Hornets al druk bezig om Paul te slijten.