Categorie: "Nederlanders in NBA"

Serie Nederlanders in NBA: Rik Smits

Basketbal in Nederland is een relatief kleine sport. Voor topbasketbal in Europa moet je naar Spanje. Maar het basketbalwalhalla ligt natuurlijk in Noord-Amerika. De NBA. Enkele (Amerikaanse) Nederlanders schopten het in de afgelopen ruim zestig jaar tot dit niveau. NBA.blog.nl belicht de komende weken alle Nederlanders die sinds 1946 voor de NBA werden gedraft. Deel 3: Rik Smits.

Elson en Gadzuric nog in wachtkamer

Het is nog maar de vraag of er komend seizoen Nederlanders in de NBA spelen. De afgelopen jaren waren Francisco Elson en Dan Gadzuric steevast vertegenwoordigd in de beste competitie ter wereld. Maar voorlopig zitten beide spelers nog zonder club. De 35-jarige Elson speelde afgelopen seizoen bij Utah Jazz, maar keert daar niet terug en wacht als free agent op een club die van zijn diensten gebruik wil maken. 

Grizzlies forceren beslissend zevende duel tegen Thunder

Memphis Grizzlies en Oklahoma City Thunder spelen een allesbeslissende zevende wedstrijd in de playoff-serie. In het zesde duel in de Western Conference waren de Grizzlies zaterdagavond voor eigen publiek te sterk voor Thunder: 95-83. Grizzlies-sterspeler Zach Randolph leidde zijn team naar de zege met 30 punten en 13 rebounds. De stand in de serie is nu 3-3. Het laatste duel wordt zondag gespeeld in Oklahoma City.

Serie Nederlanders in NBA: Swen Nater

Basketbal in Nederland is een relatief kleine sport. Voor topbasketbal in Europa moet je naar Spanje. Maar het basketbalwalhalla ligt natuurlijk in Noord-Amerika. De NBA. Enkele (Amerikaanse) Nederlanders schopten het in de afgelopen ruim zestig jaar tot dit niveau. NBA.blog.nl belicht de komende weken alle Nederlanders die sinds 1946 voor de NBA werden gedraft. Deel 2: Swen Eric Nater.

Statistisch gezien de beste Nederlander die ooit in de NBA heeft gespeeld. Swen Eric Nater behaalde dan wel nooit een kampioenschap, hij was zowel bij de American Basketbal Association als de NBA de beste rebounder (´75,  ´80). Iets wat geen enkele andere speler ooit is gelukt.

Serie Nederlanders in NBA: Hank Beenders

Basketbal in Nederland is een relatief kleine sport. Voor topbasketbal in Europa moet je naar Spanje. Maar het basketbalwalhalla ligt natuurlijk in Noord-Amerika. De NBA. Enkele (Amerikaanse) Nederlanders schopten het in de afgelopen ruim zestig jaar tot dit niveau. NBA.blog.nl belicht de komende weken alle Nederlanders die sinds 1946 in de NBA hebben gespeeld of zijn gedraft. Deel 1: Hank Beenders.

Hank, eigenlijk Henry, Beenders was de eerste Nederlander die zijn voet zette in het professionele basketballandschap in Noord-Amerika.

Elson kampt met blessure, Jazz winnen

Utah Jazz heeft eenvoudig gewonnen van Minnesota Timberwoves. In eigen huis waren de Jazz met 119-104 te sterk voor de Wolves. Francisco Elson kwam vanwege een kwetsuur niet in actie voor Utah. De grote man bij de Jazz was CJ Miles die een career-high van veertig punten scoorde. Het was de tweede zege op rij voor de Jazz, die negende staan in de Western Conference.

Dan Gadzuric wint met Nets

Dan Gadzuric is met New Jersey Nets bezig aan een goede reeks. In eigen huis werd Los Angeles verslagen voor een vierde zege op rij. Brook Lopez en Jordan Farmar leidden de Nets met 48 punten naar een 102-98 zege. Gadzuric speelde acht minuten mee. Hij scoorde geen punten, maar pakte twee rebounds en blokte één schot.

Elson belangrijk in winst Jazz

Francisco Elson kreeg een kans van coach Tyrone Corbin en hij greep hem. Met beide handen. Een blessure van Paul Millsap in het derde kwart gaf Elson de mogelijkheid om minuten te maken. In totaal kwam hij 24 minuten in actie in de zege (109-102) op Sacramento Kings. Niet eerder speelde hij zoveel minuten deze jaargang.

Utah, New Jersey verliezen zonder Elson, Gadzuric

De Nederlanders in de NBA hadden een rustig avondje. Zowel Francisco Elson als Dan Gadzuric kwamen niet in actie bij hun teams. Elson werd door coach Ty Corbin niet gebruikt terwijl Gadzuric niet eens bij de selectie zat. Utah verloor in een spannend duel van Boston Celtics. New Jersey kwam net tekort tegen Phoenix Suns.