Categorie: "New Orleans Hornets"

Moment van de waarheid voor de Hornets

New Orleans Hornets verkeerd op de rand van de afgrond. Deze zomer zou het maar zo eens het begin van het einde kunnen zijn voor het team dat in 2002 overkwam vanuit Charlotte. Forward David West maakte, zoals verwacht, bekend dat hij het laatste jaar van zijn contract bij de Hornets niet aangaat en als free agent de zomer in wil gaan. De kans dat New Orleans de belangrijke West voor de club kan behouden is klein, aangezien hij een van de meest interessante free agents op de markt is dit jaar.

Bryant, Lakers pakken zege op Hornets

Kobe Bryant en Los Angeles Lakers hebben nog een zege nodig om zich te ontdoen van New Orleans Hornets. In het eigen Staples Center was de regerend kampioen in wedstrijd vijf van de eerste ronde in de playoffs veel te sterk voor de Hornets: 106-90. Onder aanvoering van 19 punten van Bryant, aan wie niet te merken was dat hij last had van een enkelblessure, werd een 3-2 voorsprong genomen in de serie.

Hornets stunten met winst op Lakers

New Orleans Hornets hebben zondagavond voor de grootste verrassing gezorgd in de eerste wedstrijden in de playoffs. Op bezoek bij Los Angeles Lakers waren de Hornets in het eerste duel van de best-of-seven serie met 109-100 te sterk voor de regerend kampioen. Sterspelers Chris Paul was met 33 punten, 14 assists, 7 rebounds en 4 steals de grote man bij New Orleans. Kobe Bryant kwam tot 34 punten, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Playoffs Dag 2: Bryant, Lakers op weg naar three-peat

Kobe Bryant, Phil Jackson en Los Angeles Lakers beginnen zondag aan de weg die zou moeten leiden naar een zesde NBA-titel in elf jaar. De eerste drie kampioenschappen wonnen de Lakers in 2000, 2001 en 2002. De afgelopen twee jaar werden er nog eens twee gewonnen. En voor het eigen publiek in Staples Cernter moet in de eerste ronde tegen New Orleans Hornets de basis worden gelegd voor een tweede three-peat.

Hornets, Pacers zeker van playoffs

Met nog maar een paar wedstrijden te spelen en het einde van het reguliere seizoen in zicht (13 april) zijn de teams die meestrijden om de NBA-titel bijna allemaal bekend. Woensdagavond plaatsten New Orleans Hornets en Indiana Pacers zich respectievelijk als zevende team in de Western Conference en achtste team in de Eastern Conference. De Hornets versloegen Houston Rockets met 101-93, de Pacers waren te sterk voor Washington Wizards: 136-112.

Bulls winnen weer, Magic onderuit zonder Howard

Chicago Bulls hebben hun derde overwinning op rij geboekt. In eigen huis waren de Bulls te sterk voor New Orleans Hornets: 85-77. Derrick Rose was weer bepalend voor Chicago. De guard eindigde het duel met 24 punten en negen assists. Bij de Hornets ontbrak sterspeler Chris Paul met een hersenschudding.