Categorie: "New York Knicks"

Knicks verliezen zesde duel op rij, Miami wint weer

New York Knicks zit in de hoek waar de klappen vallen en lijken daar voorlopig nog niet uit te kunnen komen. Nu was het de beurt aan Denver Nuggets, het oude team van Knicks-sterspeler Carmelo Anthony, om New York op de pijnbank te leggen. Met een half team dat afgelopen seizoen nog in de Big Apple speelde werden de Knicks onder leiding van Danilo Gallinari na twee verlengingen met 119-114 verslagen. Gallinari was goed voor 37 punten en schoot 18 van zijn 20 vrije worpen raak. Anthony scoorde 25 punten, maar raakte slechts tien van zijn dertig schoten.

Anthony bezorgt Knicks openingszege op Celtics

De NBA is dan eindelijk begonnen en in een boeiend duel heeft New York Knicks in het openingsduel een zege geboekt op Boston Celtics. Aan de hand van Carmelo Anthony, die 37 punten scoorde waarvan 17 in het laatste kwart, werden de Celtics in Madison Square Garden met 106-104 verslagen. Kevin Garnett miste in de slotseconde een kans op de gelijkmaker voor Boston, maar zijn schot belandde op de ring.

Celtics gunnen Knicks geen zege

Boston Celtics hebben in de eerste ronde van de playoffs korte metten gemaakt met New York Knicks. Het team uit de Big Apple keerde voor het eerst in zes jaar terug in de strijd om de landstitel, maar een zege zat er niet in voor Carmelo Anthony, Amare Stoudemire en de rest van de Knicks. Ook voor eigen publiek niet. Het tweede duel in Madison Square Garden eindigde in 101-89 voor de Celtics en besliste hiermee de serie: een 4-0 sweep.

Celtics in tweede duel moeizaam langs Knicks

Boston Celtics heeft in de playoffs ook het tweede duel gewonnen van New York Knicks. In de eigen TD Garden maakten Carmelo Anthony en co het de verliezend finalist van vorig seizoen het erg moeilijk, maar een hook shot en een steal van Kevin Garnett bezorgden de Celts de zege: 96-93. Rajon Rondo was topscorer bij de Celtics met 30 punten. In de best-of-seven serie leiden de Celtics nu met 2-0.

Rose, Bulls zijn niet te stoppen

En dat is acht. Chicago Bulls waren op bezoek bij New York Knicks weer te sterk en boekten de achtste zege op rij. Met 26 punten bezorgde Derrick Rose de Bulls in Madison Square Garden de 61e zege van het seizoen: 103-90. Hiermee verstevigden Rose en co hun eerste positie in de Eastern Conference en komen zelfs nog in de buurt van het beste resultaat in de NBA.

Anthony debuteert bij Knicks met zege

Carmelo Anthony heeft zijn debuut voor New York Knicks opgeluisterd met een overwinning. In een volgeladen en enthousiast Madison Square Garden was Anthony met 27 punten en 10 rebounds voor een belangrijk deel voor de zege op Milwaukee Bucks, zeker nadat Amare Stoudemire met zes fouten het duel moest verlaten: 114-108.

Carmelo Anthony eindelijk naar Knicks

De soap rond Carmelo Anthony is eindelijk voorbij. De 26-jarige forward verlaat Denver Nuggets voor New York Knicks. De geboren New Yorker wordt vergezeld door Chauncey Billups, Anthony Carter, Shelden Williams en Renaldo Balkman. New York stuurt guard Raymond Felton, Danilo Gallinari, Wilson Chandler en Timofey Mozgov naar Denver. Plus een draft pick voor de eerste ronde  van 2014.

New York Knicks meest waardevolle NBA-club

New York Knicks is de meest waardevolle club in de NBA. De Knicks worden in een lijst van Forbes geschat op een waarde van 655 miljoen dollar, een stijging van twaalf procent ten opzichte van een jaar eerder. Hiermee gaan ze de regerend NBA-kampioen Los Angeles Lakers voorbij. De Lakers worden op 643 miljoen dollar geschat. De gemiddelde NBA-club staat op 369 miljoen dollar.