Knicks verliezen zesde duel op rij, Miami wint weer

New York Knicks zit in de hoek waar de klappen vallen en lijken daar voorlopig nog niet uit te kunnen komen. Nu was het de beurt aan Denver Nuggets, het oude team van Knicks-sterspeler Carmelo Anthony, om New York op de pijnbank te leggen. Met een half team dat afgelopen seizoen nog in de Big Apple speelde werden de Knicks onder leiding van Danilo Gallinari na twee verlengingen met 119-114 verslagen. Gallinari was goed voor 37 punten en schoot 18 van zijn 20 vrije worpen raak. Anthony scoorde 25 punten, maar raakte slechts tien van zijn dertig schoten.

Anthony wist na afloop van het duel niet waar hij het zoeken moest. “De verwachtingen zijn nog steeds hoog. Het gaat hier geweldig worden. Ik heb geen spijt van de transfer, ik heb nergens spijt van.” Het kwam er een beetje twijfelachtig uit. In elk geval past Anthony na deze pijnlijke serie wat zelfreflectie toe. “Misschien moet ik wel minder schoten nemen. Als ze niet vallen, denk je, de volgende, of de volgende. Maar ik weet het niet, er gaat een hoop door mijn hoofd op dit moment.”

Het talent van Anthony staat buiten kijf, evenals zijn scorend vermogen. Maar over het algemeen wordt aangenomen dat Anthony te weinig teamspeler is en te veel scorer. Dat blijkt nu ook bij Denver Nuggets, die zonder Anthony zelfs beter af lijken te zijn. Anthony kwam bij Denver nooit verder dan de Western Conference Finals, waar in 2009 met 4-2 werd verloren van Los Angeles Lakers. Dit seizoen is wellicht het jaar waarin Anthony eindelijk beseft dat hij een team nodig heeft om te winnen, dat hij voorop moet in de strijd, niet alleen offensief, maar ook defensief. Hij moet teamgenoten beter maken, meer betrekken bij het spel. Wat dat betreft wordt het een interessant seizoen voor de Knicks.

Miami Heat is de drie nederlagen op rij aan de westkust, waarvan één tegen de Nuggets, ondertussen alweer vergeten. Drie thuisduels, drie overwinningen. En niet op de minste teams, achtereenvolgens de Spurs, de Lakers en de 76ers werden verslagen. Met gemak. En zonder Dwyane Wade, die met een blessure aan de kant zat. Maar ook tegen Philadelphia waren LeBron James en Chris Bosh ijzersterk, met een gecombineerde 58 punten (30 voor Bosh). En wederom kregen de twee met 33 punten genoeg hulp van de bank. De 76ers, een van de beste teams van het moment in de league, werd met 113-92 weggespeeld.

Met nog iets meer dan zes minuten te gaan in het vierde kwart leek Philadelphia op weg naar een comeback en coach Erik Spoelstra besloot James weer in het veld te brengen. In iets meer dan vier minuten speelde hij de defensie van de 76ers zoek. Hij startte met een steal, vervolgens maakte hij twaalf punten en pakte drie rebounds, en sloot af met een blok. De zege was binnen en Spoelstra haalde zijn sterspeler weer naar de kant. Wat nou niet kunnen presteren in het vierde kwart? Eigenhandig zorgde James ervoor dat Philadelphia geen moment het idee kreeg dat het nog spannend zou kunnen worden in de slotminuten.

Lees ook:Carmelo Anthony eindelijk naar Knicks
Lees ook:MVP 2011-12 | Carmelo Anthony (10)
Lees ook:James, Anthony ten onder tegen All-Stars Philly
Lees ook:Foto v/d dag (22|02)
Lees ook:Knicks weer terug in playoffs, Nuggets ook zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.