Categorie: "Orlando Magic"

Sterke Howard leidt Magic langs Lakers

Dwight Howard blijft domineren. In eigen huis tegen Kobe Bryant en Los Angeles Lakers was Superman klaar voor een ijzersterke wedstrijd. De center was goed voor 21 punten en 23 rebounds en hij leidde Orlando naar een eenvoudige 92-80 zege. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat Howard een 20-20 wedstrijd produceerde. Kobe kwam weliswaar tot 30 punten en 8 assists, maar kreeg te weinig hulp van zijn teamgenoten. Alle starters van de Magic scoorden in dubbele cijfers, terwijl ook de reserves meer punten maakten dan die van de Lakers.

Heat kennen geen genade met Spurs

Miami Heat heeft na drie nederlagen op rij de weg naar overwinningen weer teruggevonden. In eigen huis was San Antonio Spurs het slachtoffer. De Spurs zijn thuis nog ongeslagen, maar wonnen uit nog geen duel. Ook tegen de Heat, dat zonder de geblesseerde Dwyane Wade aantrad, lukte dat niet. De eerste helft zag er nog goed met een maximale voorsprong van 17 punten. Maar in het derde kwart werd San Antonio overlopen. De Heat, onder aanvoering van James met 33 punten, 10 assists en 5 rebounds, scoorden 39 punten tegen 12 voor de Spurs. Miami heeft dit seizoen zonder Wade nu vier zeges geboekt en nul keer verloren.

Bulls zonder moeite langs Magic

Chicago Bulls laat niets aan duidelijkheid te wensen over als het gaat om de strijd om de topplaatsen in de Eastern Conference. Op bezoek bij Orlando Magic bleek duidelijk dat Chicago vele malen beter is dan Dwight Howard en co. Met dank aan 21 punten, 10 assists en 8 rebounds van regerend MVP Derrick Rose werden de Magic eenvoudig aan de kant gezet: 97-83. Het was de zesde zege op rij voor Chicago.

Thunder wint ook tweede duel, Spurs en Magic pakken zege

Oklahoma City Thunder heeft zijn status als titelfavoriet in de Western Conference waargemaakt. Ook het tweede duel van het nieuwe seizoen werd door Kevin Durant en co in winst omgezet. Ditmaal waren de Thunder op bezoek bij Minnesota Timberwolves een maatje te groot: 104-100. Durant en Russell Westbrook waren gezamenlijk goed voor 61 punten, waarvan 33 op het conto van de regerend topscorer in de NBA kwamen. De jonge Timberwolves speelden een uitstekend duel en de Spaanse rookie Ricky Rubio liet enkele fraaie staaltjes basketbal zien en eindigde met 6 punten, 6 assists en 5 rebounds.

Dwight Howard blijft trouw aan Magic

Dwight Howard blijft trouw aan Orlando Magic. Dat liet de 25-jarige center en sterspeler van de club weten. Om in één keer aan alle speculaties een einde te maken. “Ik wil niet vertrekken, ik heb hier zelfs nog nooit over nagedacht”, stelde Howard. Na de pijnlijke nederlaag in de eerste ronde van de playoffs tegen Atlanta Hawks werd over het algemeen aangenomen dat Howard de Magic de rug zou toekeren voor een club als bijvoorbeeld Los Angeles Lakers. Volgens Howard klopt hier dus niets van.

Hawks bezorgen Magic grote kater met uitschakeling

Atlanta Hawks heeft de tweede ronde van de playoffs bereikt. In de zesde wedstrijd van de serie tegen Orlando Magic was Atlanta te sterk en pakte de zege in de serie met 4-2. Voor eigen publiek in Atlanta behaalden de Hawks onder aanvoering van Joe Johnson (23 punten en 10 rebounds) met 84-81 een zwaarbevochten zege. In de halve finale van de Eastern Conference wacht de Hawks een strijd met  Chicago Bulls.

Magic verkleinen achterstand op Hawks

Orlando Magic heeft dinsdagavond gedaan wat het moest doen tegen Atlanta Hawks, namelijk winnen. Bij een achterstand van 3-1 in de eerste ronde van de playoffs gaven de Magic voor eigen publiek een basketbalshow weg. Weliswaar geholpen door de Hawks, die een met zijn allen een off-day hadden. Orlando was gretig en scherp en dat leidde tot een eenvoudige en ruime zege: 101-76. Ondanks de nederlaag leiden de Hawks in de serie nog steeds met 3-2.

Playoffs Dag 10: Laatste kans voor Magic

Orlando Magic wankelt. De NBA-finalist van twee jaar geleden staat op het punt van uitschakeling in de eerste ronde van de playoffs door Atlanta Hawks. Ondanks ruim 32 punten en bijna 18 rebounds per duel van sterspeler Dwight Howard, beide career highs, kijkt Orlando tegen een achterstand van 3-1 aan. Voor eigen publiek moeten de Magic nu proberen om zichzelf in Atlanta nog een kans te geven om de stand in de series gelijk te trekken.

Magic, Lakers in de problemen

Orlando Magic zit in de problemen. Grote problemen. Problemen die verder gaan dan alleen deze playoffs. De 3-1 achterstand tegen Atlanta Hawks is het meest actueel en precair. Een gemiste driepunter van Hedo Turkoglu met nog twee seconden te gaan zorgde voor een 88-85 nederlaag en ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand voor de Magic. Jamal Crawford scoorde 25 punten vanaf de bank en Joe Johnson voegde er nog eens 20 aan toe.