Categorie: "Video v/d dag"

Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #33

Bill Walton is een van de sterspelers in de onwaarschijnlijke comeback van Portland Trail Blazers in de NBA finale van 1977. Het favoriete Philadelphia 76ers leek eenvoudig op weg naar de titel en leidde de series met 2-0. Toen was het woord aan de Blazers en die wonnen zomaar vier duels op rij, met een zege zenuwslopende 109-107 zege in wedstrijd zes. Met dank aan Walton, die werd verkozen tot Finals MVP.

Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #34

NBA-finale in 1994. New York Knicks leidt met 3-2 en staan met 90-88 achter in wedstrijd zes tegen Houston Rockets. Jonathan Starks krijgt de mogelijkheid om de wedstrijd met een driepunter te beslissen en het kampioenschap veilig te stellen. Maar hij wordt geblokt door Hakeem Olajuwon, de latere Finals MVP en de MVP van het reguliere seizoen. De Rockets trekken de stand gelijk en winnen duel zeven. New York en Patrick Ewing zijn ontroostbaar, maar Houston pakt de titel.

Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #36

Moses Malone leidt de Philadelphia 76ers naar een historische twee NBA-titel in 1983 en wordt verkozen tot Finals MVP. Hij leidt de 76ers alle vier de duels in score en rebounds en eenmaal in assists. Een legendarische zege in een tijdperk dat wordt geregeerd door Boston Celtics (Bird) en Los Angeles Lakers (Magic).

Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #37

Shaquille O´Neal domineert de NBA-finale in 2001. De Philadelpha 76ers hebben geen antwoord op de 28 punten, 20 rebounds, 9 assists en 8 geblokte schoten van Shaq. De Lakers winnen de winst in het tweede duel ook de volgende drie wedstrijden en de tweede titel op rij. Shaq pakt de MVP Finals-award.

Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #38

De jaren tachtig waren de jaren van Los Angeles ´Showtime´ Lakers en Boston Celtics. Van Magic Johnson en Larry Bird. In 1984 stonden de teams voor het eerst tegenover elkaar in de finale, na twee titels voor de Lakers (´80, ´82) en één voor de Celtics (´81). In het vierde duel verzuimden de Lakers een 3-1 voorsprong te nemen en de Celtics pakten de winst in overtime. Uiteindelijk leidde Bird de Celtics naar een 4-3 zege en de titel. Het zou de enige keer zijn dat de Celtics van Los Angeles wist te winnen in de finale. In 1985 en 1987 delfde Boston het onderspit.

Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #39

Sleepy Floyd leidt Golden State Warriors met een weergaloos vierde kwart (29 punten en 11 van de 12 schoten raak) naar een zege op Los Angeles Lakers in het vierde duel na een achterstand van 102-88 aan het begin van de laatste periode. Uiteindelijk zouden de Warriors de volgende wedstrijd alsnog worden uitgeschakeld door de latere kampioen.