Categorie: "Washington Wizards"

Wizards stunten met winst tegen Thunder

Washington Wizards heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Na twaalf nederlagen en slechts één zege (thuis tegen Toronto Raptors) waren de Wizards zomaar te sterk voor de nummer één uit de Western Conference, Oklahoma City Thunder. De ploeg met sterspelers Kevin Durant en Russell Westbrook, die gezamenlijk goed waren voor 69 punten, incasseerde  in Washington een 105-102 nederlaag. De derde van het seizoen. Bij de Wizards was John Wall met 25 punten en 13 rake vrije worpen van de 14 pogingen de grote man.

Wizards pakken eerste zege, 76ers maken indruk

Washington Wizards is dan eindelijk van de gehate nul af. Na acht nederlagen op rij, de slechtste competitiestart uit de historie van de club, was Washington thuis te sterk voor Toronto Raptors. Onder aanvoering van Rashard Lewis en Nick Young, beiden goed voor 15 punten, wonnen de Wizards overtuigend met 93-78. John Wall had niet zijn beste avond en kwam niet verder dan 8 punten, weliswaar gecombineerd met 9 assists. Ondanks de zege staan de Wizards nog wel stijf onderaan in de Eastern Conference.

Wizards boeken eerste uitzege op Cavaliers

Washington Wizards heeft de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Na 25 duels op rij buiten Washington te hebben verloren, waren de Wizards op bezoek bij Cleveland Cavaliers te sterk voor de thuisploeg: 115-100. Nick Young werd topscorer met 31 punten en rookie John Wall was met 19 punten en 14 assists ook erg belangrijk voor de Wizards.

Spurs herstellen zich tegen Wizards

San Antonio Spurs heeft zich zondagavond (lokale tijd) tegen Washington Wizards herstelt van de gevoelige nederlaag tegen Orlando Magic. De Spurs hadden geen moeite met de laaggeklasseerde Wizards: 94-80. Manu Ginobili en Tony Parker waren met 21 en twintig punten belangrij voor de Spurs.

Door de zege handhaaft Spurs zich als de nummer één in de NBA. In dertig wedstrijden liep het team van coach Gregg Popovich slechts vier keer tegen een nederlaag aan.

De komende dagen staan de Spurs twee grote krachtsmetingen te wachten. Eerst krijgt San Antonio dinsdag bezoek van Los Angeles Lakers, de nummer drie in de Western Conference. Twee dagen later moeten de Spurs op bezoek bij Dallas Mavericks, de nummer twee in het westen.

Ook Chicago Bulls herstelde zich van een nederlaag. Op eerste kerstdag gingen de Bulls onderuit tegen New York Knicks. Nu trokken ze, op bezoek bij Detroit Pistons, na verlenging wel aan het langste eind: 95-92. Carlos Boozer, 31 punten, en Derrick Rose, 23 punten, 12 rebounds en 8 assists, legden de basis voor de zege.

Overige uitslagen NBA zondag:

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 103-108

Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 98-97

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 104-90

Atlanta Hawks – New Orleans Hornets 86-93

Philadelphia 76ers – Denver Nuggets 95-89