Categorie: "Wie wordt MVP 2010/11?"

Derrick Rose jongste MVP-winnaar ooit

Derrick Rose is dinsdag uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het reguliere seizoen. Rose is met 22 jaar, zes maanden en 29 dagen de jongste MVP-winnaar ooit. Dat was Wes Unseld die in 1969 spelend voor Baltimore Bullets met ruim 23 jaar de prijs pakte. Rose is de eerste speler van Chicago Bulls sinds Michael Jordan in 1998 die de Maurice Podoloff Trophy wint.

MVP 2010-11: Rose verdient de award

MVP 2010-2011 | Er is dit seizoen eigenlijk maar één speler die recht heeft op de MVP-award. En dat is, niet geheel onverwachts, Derrick Rose. De 22-jarige guard leidde Chicago Bulls van 41 zeges vorig seizoen naar 62 overwinningen dit jaar. Hij was de natuurlijke leider in een team met talentvolle spelers als Carlos Boozer, Joakim Noah en Luol Deng. Zeker die laatste geldt als dé adjudant van Rose. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Maurice Podoloff Trofee aan iemand anders wordt uitgereikt dan Rose.

MVP 2010-11: Kobe en zijn slechte relatie met de award

MVP 2010-2011 | Kobe Bryant en de MVP-award, het is een ongelukkige relatie. Bryant en de NBA-titel daarentegen hebben een uitstekende relatie. Vijf keer wisten de twee elkaar te vinden. De Maurice Podoloff-trofee en Bryant kwamen elkaar maar eenmaal tegen. In 2008 kreeg Bryant de award voor beste speler, aan het eind van zijn twaalfde seizoen in de league. Maar toen had hij hem al minimaal een keer, maar misschien al wel twee keer moeten winnen.

MVP 2010-11: Rose weer terug aan kop in strijd om MVP

MVP 2010-2011 | Derrick Rose kreeg afgelopen week de steun in zijn strijd om de MVP-award van niet de minste persoon: Michael Jordan. De legendarische nummer 23 liet na het verlies van zijn team Charlotta Bobcats  (101-84) weten dat Rose het verdient en hij een MVP-seizoen speelt. Rose op zijn beurt was natuurlijk vereerd met de uitspraken van de voormalge Bulls-ster.

MVP 2010-11: Anthony en Nuggets rest weinig tijd

MVP 2010-2011 | Carmelo Anthony en Denver Nuggets. Het leek een gelukkig huwelijk. In zijn achtste seizoen bij de Nuggets is het geduld van Anthony een beetje over. Hij ziet zijn jaargenoten Wade, Bosh en James samenscholen in Miami en hij zit opgescheept met een te oude gard, Chauncey Billups, en Kenyon Martin, die eigenlijk ook al over de top is.

MVP 2010-11: LeBron James derde keer op rij MVP?

MVP 2010/2011 | LeBron James. Hij was de meest waardevolle speler van de laatste twee seizoenen. En ondanks dat hij zelf denkt dat hij dit seizoen geen kans maakt op  de MVP, denken wij daar toch anders over. Nauurlijk heeft zijn beslissing om de Cavs te verlaten en de manier hoe hij dat de wereld inbracht hem niet populairder gemaakt. Natuurlijk is de hulp van twee All-Stars, Wade en Bosh, een punt van kritiek op zijn persoonlijke waarde. Natuurlijk zijn de individuele cijfers net iets minder dan voorgaande jaren.

MVP 2010-11: Dirk Nowitzki bijna terug op MVP-niveau

MVP 2010-2011 | Dallas Mavericks heeft vijf duels op rij gewonnen. Met dank aan Dirk Nowitzki. Na zes nederlagen in zeven duels tijdens een blessure van Nowitzki gaf al aan hoe belangrijk de Duitser is voor de Mavericks. Nu hij weer fit is, wordt het alleen maar duidelijker. Ineens staan de Mavs weer op plaats drie in de Western Conference en staan ze gelijk in verliesduels met Los Angeles Lakers.

MVP 2010-11: Derrick Rose leidt Bulls naar top

MVP 2010-2011 | Gaat Derrick Rose de Bulls voor het eerst in meer dan tien jaar weer naar een NBA-finale leiden? Alleen gaat het hem niet lukken, dat kon zelfs de legendarische Michael Jordan niet. Maar feit is dat Rose bezig is aan fenomenaal seizoen. Terwijl zijn twee belangrijkste helpers, Joakim Noah en Carlos Boozer, afwisselend geblesseerd zijn, komt de grootste last op de schouders van de 22-jarige guard.

MVP 2010-11: Derrick Rose speelt op MVP-niveau

MVP 2010-2011 | Derrick Rose is bezig aan een MVP-waardig seizoen. Carrière highs in punten, assists, rebounds en driepunt percentage. In zijn derde NBA-seizoen neemt hij de Chicago Bulls op sleeptouw, geholpen door Carlos Boozer. Als Rose dit niveau kan vasthouden, en de Bulls blijven winnen, is hij een grote kans voor de prijs. De enige speler die er in de top zes teams in de NBA echt bovenuit steekt bij zijn team is Dirk Nowitzki.