MVP 2011-12 (1) | Durant maakt verwachtingen waar

MVP 2011-2012 | Het seizoen is zijn eerste week gepasseerd. Hoog tijd om een kijkje te nemen naar de best presterende spelers in de league. En zoals verwacht gaat de strijd al bij de start van het seizoen zowel in teamverband als individueel tussen Kevin Durant en LeBron James, Oklahoma City Thunder en Miami Heat. De twee teams zijn als enige nog zonder nederlaag, met dank aan hun sterspelers.

En de in die eerste week werd ook al meteen duidelijk waarom Durant in deze competitie een streepje voor heeft op James. Durant is DE to-go guy bij de Thunder. Hij bezorgde Oklahoma City de zege op Dallas Mavericks met een driepunter in de buzzer, James en de Heat wonnen twee duels omdat Dwyane Wade in de slotseconden de score maakte.

Conclusie: Miami heeft meer dan genoeg opties in de slotfase terwijl Oklahoma City bijna altijd voor Durant zal kiezen. Het seizoen is nog lang en James zit maar heel kort achter Durnat, maar de toon is gezet. Durant 1- James 0.

1. Kevin Durant | Oklahoma City Thunder, 5-0

Hij leidde zijn team vier van de vijf gespeelde duels in gescoorde punten. En de game winner tegen de Mavs was hét hoogtepunt van de week van Durant. Statistieken van Durant in de afgelopen week: P 27.4 R 7 A 4.2.

2. LeBron James | Miami Heat, 5-0

James liet er in de eerste week geen twijfel over bestaan dat hij uiterst gefocust en agressief wil spelen. Na zijn verdwijntruc in de NBA-finale afgelopen juni is hij klaar om zijn spel te verbeteren voor dat ene doel: de titel. Hij leidde de Heat viermaal in scoren en driemaal in assists. Statistieken van James in de afgelopen week: P 29.6 R 7.8 A 6.6.

3. Derrick Rose | Chicago Bulls, 4-1

Rose is van onmisbaar belang voor de Bulls. Hij bezorgde Chicago de zege op de openingsavond tegen Los Angeles Lakers met een schot over Pau Gasol. Hij tekende een nieuw contract voor 5 jaar en laat avond op avond zien dat hij onstopbaar is als hij wil, maar mist nog scherpte. Statistieken van Rose in de afgelopen week: P 19.8 R 3.6 A 8.6.

4. Dwight Howard | Orlando Magic, 4-1

Howard naar de Nets. Howard naar de Lakers. Howard naar de Mavericks. Het ging allemaal niet door. Howard speelt nog gewoon voor de Magic en is buiten het eerste duel dominant zoals gewoonlijk. Orlando mag stiekem hopen op een langer verblijf van de center die de Magic het vertrouwen geeft van een kampioen. Statistieken van Howard in de afgelopen week: P 17.4 R 17 A 2.2.

5. Kevin Love | Minnesota Timberwolves 1-3

De enige speler van een team met een negatief record. Vorig seizoen probeerde NBA.blog.nl ook al een lans te breken voor Love, maar toen waren de Wolves nog te slecht. Nu staat Rick Adelmann aan het roer bij Minnesota, doen de rookies Derrick Williams en Ricky Rubio het uitstekend en kan Love hopelijk schitteren in een winnend team. Dat zal de komende weken moeten blijken. Statistieken van Love in de afgelopen week: P 25.8 R 15.3 A 2.8.

6. Dwyane Wade | Miami Heat, 5-0

Wade mag misschien iets minder dominant aanwezig zin dan zijn teamgenoot James, hij is wellicht belangrijker voor het team als het er echt toe doet. Twee van de vijf zeges van de Heat kwamen op naam van Wade die in de slotseconden de beslissende score maakte. James deed dit nog niet eenmaal. Statistieken van Wade in de afgelopen week: P 20.2 R 3.2 A 5.8.

7. Rajon Rondo | Boston Celtics 2-3

Zonder Rondo was Boston een ploeg zonder enige kans op de titel. Met een fitte Rondo is er misschien nog wat mogelijk als de playoffs arriveren. De guard speelt de sterren van de hemel en bezorgde de Celts de tweede zege door een triple-double te scoren, 18 punten, 14 assists en 11 rebounds. Zonder twijfel de belangrijkste speler van de Celtics op dit moment. Statistieken van Rondo in de afgelopen week: P 18.6 R 5.8 A 10.

8. Joe Johnson | Atlanta Hawks 3-1

De goede start van de Hawks verdient een plaatsje in de MVP-race. En aangezien Johnson de beste prestaties heeft geleverd staat hij in deze lijst. Maar de goede opening van Atlanta is vooral te danken aan de goede teamprestaties. Vanavond wacht een bezoek aan Miami Heat. Eens zien hoe serieus de Hawks genomen moeten worden in de strijd om de topplaatsen in de Eastern Conference. Statistieken van Johnson in de afgelopen week: P 16.3 R 2.5 A 2.3.

9. Blake Griffin | Los Angeles Clippers 2-2

Het zal moeten blijken wie de belangrijkste speler wordt dit seizoen, Chris Paul of Griffin. Op dit moment neemt Griffin het voortouw, maar Paul is duidelijk meer een leider dan de tweedejaars. Hoogtepunten genoeg alweer van Griffin afgelopen week en de Clippers hebben nog 62 duels om de hoge verwachtingen voor dit seizoen waar te maken. Statistieken van Griffin in de afgelopen week: P 26 R 9.8 A 2.5.

10. Carmelo Anthony | New York Knicks 2-2

Dat Carmelo Anthony kan scoren weet iedereen. Dat hij zijn teams de overwinning kan geven in de slotseconden ook. Maar het zou mooi zijn als Anthony de critici serieus zou nemen en eens zou leren verdedigen. Dat zou niet alleen zijn status, maarook  vooral zijn team goed doen. Statistieken van Anthony in de afgelopen week: P 25 R 6 A 3.5.

Eervolle vermelding: Kobe Bryant. De Lakers hadden met zes duels in acht dagen het zwaarste programma in de league en wonnen ´slechts´ drie duels en verloren van de Nuggets mede dankzij een off night van Kobe (raakte maar 6 van 28 schoten). Maar met de terugkeer van Andrew Bynum doen de Lakers gewoon mee in het westen.

Lees ook:MVP 2011-12 (2) | Geen maat op James
Lees ook:MVP 2011-12 (3) | Kobe is niet oud
Lees ook:MVP 2011-12 (4) | Howard serieuze MVP-kandidaat?
Lees ook:LeBron, Wade en Bosh organiseren duel in Miami
Lees ook:MVP 2010-11: Rose weer terug aan kop in strijd om MVP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.