MVP 2011-12 (2) | Geen maat op James

MVP 2011-2012 | Een blessure hield LeBron James op de bank tegen Atlanta Hawks. Chris Bosh liet zien echt een onderdeel te zijn van de Big Three in Miami en leidde de Heat naar een spectaculaire triple-overtime zege. James zat erbij, keek ernaar en juichte heel hard voor zijn teamgenoten. Maar na één duel op de bank vond hij het wel welletjes. Die enkel was wel ok en dus, hup, basketballen. Jammer voor New Jersey Nets, maar tegen een James op een missie valt niets te beginnen. In het eerste kwart scoorde hij een ogenschijnlijk simpele 22 punten. De rest van het duel slechts tien, maar de toon was gezet. En als James had gewild had hij wel vijftig punten kunnen maken.


Genoeg over James en de Heat. Als die zo doorgaan wordt het een heel saai seizoen en mogen we hopen dat de playoffs snel beginnen. Als de Heat dit winstpercentage (bijna negentig procent) vast kunnen houden verliezen ze slechts zeven duels in het hele seizoen. Zowel op James, die meer dan zestig procent van zijn schoten raakt, als op de Heat staat op dit moment geen maat. Vandaar ook James, verrassend, op nummer één. Durant en Rose zitten daar enkele stappen achter, maar niet heel ver. Duidelijk de to-go-guys in team, terwijl James dat killersinstinct in de laatste seconden minder heeft.

Belangrijkste nieuwkomer is Kobe Bryant, die dan een jaartje ouder mag zijn geworden, zijn spel leidt er nog niet onder. Hij wordt iets minder efficiënt, maar is nog steeds dodelijk. Black Mamba is terug in de lijst.

1. (2) LeBron James | Miami Heat, 8-1

James was deze week ongenaakbaar. Buiten de nederlaag tegen Atlanta Hawks, waarin Miami defensief slap was en moeite had met de zone, was het James voor en James na. Zeker met de afwezigheid van Wade door een blessure. Hoogtepunt was toen James tegen New Jersey ´simpel´ 22 punten noteerde in het eerste kwart. Oh ja, en hij schoot meer dan zestig procent van zijn schoten raak. Statistieken van James in de afgelopen week: P 31 R 7.3 A 9.3.

2. (1) Kevin Durant | Oklahoma City Thunder, 8-2

Tegen het spel van James is op dit moment niets bestand. Durant speelt niet slecht, maar ook zeker niet de sterren van de hemel. Na vijf zeges op rij volgden twee nederlagen, die weer werden gevolgd door drie zeges op rij. De Thunder worden steeds meer een stabiele ploeg en Durant is een van de belangrijkste redenen dat dit zo is. Statistieken van Durant in de afgelopen week: P 24 R 6 A 2.9.

3. (3) Derrick Rose | Chicago Bulls, 7-2

Rose en de Bulls kenden een uitstekende week. Atlanta werd na een inhaalrace (dankzij 17 punten in vierde kwart van Rose) geklopt met 76-74 en nog twee zeges volgden. Op bezoek in Atlanta voor de rematch ging het mis. Een off night voor Rose en een pijnlijk harde nederlaag tegen de Hawks. Een avond om snel te vergeten. Statistieken van Rose in de afgelopen week: P 19 R 3.7 A 8.1.

4. (4) Dwight Howard | Orlando Magic, 6-3

Howard en de Magic. Het hangt nog steeds een beetje van los zand aan elkaar. Maar Howard had een uitstekende week, die hij dan in mineur afsloot. Snel in foutenlast en daarna eindigen met vijf punten en vier rebounds. Het goede nieuws? Magic won het duel op bezoek bij Sacramento Kings overtuigend. Statistieken van Howard in de afgelopen week: P 20 R 11.5 B 1.8.

5. (5) Kevin Love | Minnesota Timberwolves 3-5

Na drie nederlagen tegen slechts één zege volgde deze week een split, fifty-fifty, 2-2. Love was ijzersterk en met rookie Rubio aan zijn zijde krijgt hij de mogelijkheiden om te scoren in zijn schoot geworpen. Echt contstant zijn de Timberwolves nog niet, maar het seizoen is nog jong. Love blijft een fenomeen en zal de Wolves nog veel plezier gaan bezorgen, is het niet dit seizoen, dan wel snel. Statistieken van Love in de afgelopen week: P 25 R 14.9 A 1.

6. (NR) LaMarcus Aldridge | Portland Trail Blazers 6-2

In week één nog een beetje onder de radar, maar Aldridge staat er nu vol op. Net als de Trail Blazers. Nu kijken of ze om kunnen gaan met de druk van het moeten winnnen. Aldridge had ondertussen een topweek met drie duesl van 28 punten of meer. Een duel liep het voor geen meter. Dat gold voor heel Portland en dus werd er verloren van Phoenix Suns. Hard verloren, maar kleinigheidjes hou je altijd. Met dank aan Aldridge staat Portland nu al op zes zeges tegen slechts twee nederlagen. Statistieken van Aldridge in de afgelopen week: P 25 R 8.5 A 1.5

7. (NR) Josh Smith | Atlanta Hawks 6-3

Vertegenwoordigde Joe Johnson de Hawks hier afgelopen week, zijn plaats is ingenomen door Josh Smith. Johnson kende een acceptabele week, maar Smith was fenomenaal. Een double-double, drie zeges tegen twee pijnlijke nederlagen (tegen Bulls en Heat) en maar liefst zes geblokte schoten in de tweede wedstrijd tegen Chicago. Nu kijken of Smith dit niveau ook wat langer kan vasthouden. Statistieken van Smith in de afgelopen week: P 17.8 R 10.2 A 3 B 2.6 S 2.

8. (NR) Kobe Bryant | Los Angeles Lakers 6-4

Kobe neemt teveel schoten. Kobe moet de bal afpassen als vier man hem dekken in de laatste seconden. Kobe is te zelfzuchtig. Alle kritiek ter zijde geschoven, Kobe was deze week briljant. Met 33 punten was hij de topscorer in de league en hij leidde de Lakers naar drie zeges en één nederlaag (tegen de Trail Blazers). Statistieken van Bryant in de afgelopen week: P 33.3 R 5.5 A 6.3.

9. (9) Blake Griffin | Los Angeles Clippers 4-2

Statistisch was het deze week wat minder voor Griffin, maar hij biljft een jaarlijkse double-double speler. En de Clippers hadden een rustige week  met maar twee duels, maar wonnen wel beide. Zaterdag staat de confrontatie met grote broer Los Angeles Lakers op het programma. Kijken hoe Griffin en co zich verwern tegen een sterke Kobe en de Lakers. Statistieken van Griffin in de afgelopen week: P 22 R 11.5 A 2.

10. (10) Carmelo Anthony | New York Knicks 4-4

De enige reden dat Anthony nog in deze lijst staat is dat hij een offensief moordwapen is. Ijzersterk. Maar in verdedigend opzicht blijft het behelpen. En dus kan het zo zijn dat Carmelo 35 en 32 punten scoort tegen laagvliegers Toronto en Charlotte, maar dat de Knicks toch verliezen. Niet alleen zijn schuld, maar als belangrijkste man zou hij het voorbeeld moeten geven en er staan, ook defensief. Statistieken van Anthony in de afgelopen week: P 29.8 R 7 A 5.

Uit top tien: Dwyane Wade, Rajon Rondo

 

Lees ook:MVP 2011-12 (3) | Kobe is niet oud
Lees ook:MVP 2011-12 (4) | Howard serieuze MVP-kandidaat?
Lees ook:MVP 2011-12 (1) | Durant maakt verwachtingen waar
Lees ook:MVP 2010-11: Rose weer terug aan kop in strijd om MVP
Lees ook:James, Rose in All-NBA First Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.