MVP 2011-12 (3) | Kobe is niet oud

MVP 2011-2012 | Voor iedereen die dacht Kobe Bryant te oud was om Los Angeles Lakers te leiden, dat is niet het geval. Voor iedereen die dacht dat de wisseling van de wacht dit seizoen plaats zou vinden, Kevin Durant over Bryant, dat is nog niet het geval. Kobe speelt de sterren van de hemel, ondanks een blessure aan de pols van de hand waarmee hij schiet. Stop er gewoon voor de wedstrijd een spuit cortisonen in en Kobe is er klaar voor. “Ik voel mijn hand niet als ik schiet, maar ik speel”, aldus de 33-jarige Kobe.

Het gerucht gaat dat in de hele soap rond Dwight Howard en zijn eventuele komst naar de Lakers de center niet geheel overtuigd zou zijn of Kobe nog wel goed genoeg is. Dit zou een van de redenen zijn waarom hij ook zijn ogen heeft gericht op New Jersey Nets en Dallas Mavericks. Misschien is een andere reden dat Kobe zo goed presteert dat hij zijn rivaal en voormalige teamgenoot Shaquille O´Neal bijna te pakken heeft op de lijst van all-time scorers. Kobe staat op 28.316 punten en Shaq, vorig seizoen gestopt, op 28.596. Nog maar 280 punten dus.

Hoe dan ook, Kobe speelt alsof hij 22 is. In de afgelopen vier duels leidde hij zijn Lakers naar drie zeges tegen één nederlaag met de volgende scores: 48, 42, 40, 42. De laatste keer dat iemand dat presteerde was in maart 2007 toen iemand vijf keer 40 punten of meer op rij scoorde. Wie dat was? Juist, Kobe Bryant. Hij is dan nog niet de nummer één in de MVP-race, maar als hij zo door blijft gaan is het een kwestie van tijd dat de Black Mamba daar wel terechtkomt.

1. (2) Kevin Durant | Oklahoma City Thunder, 11-2

Durant speelde niet extreem spectaculair deze week. Geen game-winners, geen grote scores. Gewoon een degelijke week met de nadruk op verdedigen. Dat gaat steeds beter bij Oklahoma City. En dat is precies het verschil met vorig jaar. En dus hoeft Durant niet altijd te schitteren om toch gewoon ongeslagen te blijven. Drie zeges voor de Thunder deze week. Statistieken van Durant in de afgelopen week: P 26.3 R 7.7 A 3.

2. (3) Derrick Rose | Chicago Bulls, 12-2

Rose is verre van fit. Hij moest deze week een wedstrijd missen, maar ook zonder de regerend MVP waren de Bulls veel te sterk, weliswaar tegen de Wizards, maar toch. In vijf gewonnen duels werden drie tegenstanders onder de 70 punten gehouden en slechts eentje scoorde meer dan 80 punten. Verdedigend zijn de Bulls ijzersterk, met of zonder Rose. Maar met Rose aanvallend natuurlijk veel dynamischer. Statistieken van Rose in de afgelopen week: P 24 R 3 A 9.3.

3. (4) Dwight Howard | Orlando Magic, 8-3

Ook de Magic bleven ongeslagen. Het was een rustig weekje met slechts twee duels. De ene wedstrijd was niet best voor Howard (13-13), maar die werd wel gewonnen. Die andere tegen Golden State Warriors was er één voor de recordboeken. Howard scoorde 45 punten en pakte 13 rebounds, maar nam maar liefst 39 vrije worpen. Hiermee speelde hij het record van 34 vrije worpen van Wilt Chamberlain uit de boeken. Statistieken van Howard in de afgelopen week: P 29 R 18 B 1.3.

4. (1) LeBron James | Miami Heat, 8-4

James speelt nog steeds uitstekend. Natuurlijk was er dat duel waarin hij al zijn vrije worpen leek te missen. En zijn vijftig procent schotpercentage van de vrije worp lijn is niet best. En drie nederlagen op rij werken ook niet mee. Maar zolang James agressief blijft spelen vallen de ballen wel weer zijn kant op. De blessure van Dwyane Wade was veel bepalender. Dit zorgde voor onduidelijkheid en verstoorde het ritme van James. Nu Wade zeker nog een paar duels langs de kant zit, kan hij deze week laten zien dat hij wel degelijk de beste speler van dit moment is. Statistieken van James in de afgelopen week: P 29 R 9 A 7.3.

5. (8) Kobe Bryant | Los Angeles Lakers 9-5

Woorden schieten tekort voor het spel van Kobe. Uitmuntend. Zijn score tegen Phoenix Suns: 48 punten, 5 rebounds, 3 assists en 3 steals. Hallo, ik ben Kobe. Kobe Bryant. Statistieken van Bryant in de afgelopen week: P 43 R 6.1 A 3.5.

6. (7) Josh Smith | Atlanta Hawks 9-4

De Hawks leken dit seizoen te gaan voor een plek bij de eerste vier in de Eastern Conference. Tot het noodlot toesloeg voor Al Horford. De center viel uit met een zware blessure en mist waarschijnlijk de rest van het seizoen. Nu ligt de druk bij Johnson en Smith. En voorlopig gaat ze dat goed af. Smith speelde sterk en de Hawks wonnen drie van de vier wedstrijden. Statistieken van Smith in de afgelopen week: P 20 R 8.5 A 3.3.

7. (9) Blake Griffin | Los Angeles Clippers 6-3

De Clippers hebben een extreem rustige start van dit overvolle seizoen en hebben als enige team nog niet eens tien duels gespeeld. De samenwerking tussen Griffin, Chris Paul en DeAndre Jordan lijkt steeds beter te gaan en Chauncey Billups is ook van grote waarde. Grote overwinning volgde dit weekend op concurrent de Lakers. Griffin leverde een degelijke wedstrijd af, achter de soms onnavolgbare Paul. En op de koop toe werd Griffin als jongste speler ook nog eens opgenomen in de voorselectie van Team USA. Statistieken van Griffin in de afgelopen week: P 20 R 12.7 A 2.5.

8. (6) LaMarcus Aldridge | Portland Trail Blazers 7-5

Aldridge speelde vorig jaar al sterk, maar dit jaar laat hij zijn volledige potentie zien. De Trail Blazers zijn iets afgeremd na een snelle start, maar doen het nog steeds uitstekend. Het feit dat Aldridge is opgenomen in de voorselectie van Team USA voor de Olympische Spelen zegt wat dat betreft voldoende. Statistieken van Aldridge in de afgelopen week: P 23 R 8 A 3

9. (10) Carmelo Anthony | New York Knicks 6-6

Het lukt Anthony en de Knicks nog niet om wat vaker achter elkaar te winnen. Het is allemaal nog erg onregelmatig wat ze laten zien. Met een lichte blessure waren ook de statistieken van Anthony beduidend minder dan normaal. Het is een lastig seizoen, met een hoop duels in weinig dagen. Anthony is niet de enige. En de Knicks staan op eenzesde van het seizoen voorlopig gewoon op een playoff-plaats, dus is er niets aan de hand. Statistieken van Anthony in de afgelopen week: P 22 R 6 A 3.7.

10. (5) Kevin Love | Minnesota Timberwolves 4-8

Love speelt nog steeds ijzersterk. Hij is de enige speler in de NBA die al zijn wedstrijden nog een double-double heeft gescoord. En de Wolves hebben een paar duels erg schlemielig verloren. Maar de league is hard. Het gaat om winnen en niets anders. En dus zakt Love naar plaats tien vanwege drie verloren duels en slechts één zege. Maar het gaat nog wel goedkomen met de Wolves. Ze zijn te getalenteerd om niet op een winstpercentage van rond de vijftig procent uit te komen. Statistieken van Love in de afgelopen week: P 24.3 R 13.8 A 1.5.

Op het randje: Chris Paul, Dirk Nowitzki.

Lees ook:MVP 2011-12 (2) | Geen maat op James
Lees ook:MVP 2011-12 (1) | Durant maakt verwachtingen waar
Lees ook:Bryant, Howard spelers van de week
Lees ook:MVP 2011-12 (4) | Howard serieuze MVP-kandidaat?
Lees ook:Bryant, Howard favoriete All-Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.