MVP 2011-12 (4) | Howard serieuze MVP-kandidaat?

MVP 2011-2012 | Dwight Howard zou vertrekken naar Los Angeles Lakers. Oh nee, naar New Jersey Nets. Nee, hij zou toch bij Orlando Magic blijven. Of misschien naar Dallas Mavericks. Of Los Angeles Clippers. Howard was volgens de media al honderd keer vertrokken, maar speelt ondertussen gewoon nog bij de Magic. En hoe. De double-doubles vliegen je om de oren en de overwinningen ook. Howard scoorde al vijf keer 20 of meer punten en pakte dan tegelijkertijd ook 20 of meer rebounds. Ongekend. En het is effectief, want Orlando staat tweede in de Eastern Conference. Voor rivaal Miami Heat en slechts één verliesduel achter Chicago Bulls.

Maar is Howard ook een kandidaat voor de MVP-award? Voorafgaand aan het seizoen werd zijn naam nauwelijks genoemd in de voorbeschouwingen. Durant, James en Rose. En daarna Howard, Bryant en, nou ja, nog wat anderen. Maar is dat terecht? Howard ontpopt zich tot een zeer belangrijke kandidaat, zeker als hij zo blijft spelen. Vorig jaar eindigde hij al als tweede in de MVP-verkiezing, verrassend ruim voor LeBron James. De twee jaar daarvoor werd hij twee keer vierde, en vijfde in 2008. Al vier jaar behoort hij tot de top vijf en er zit een stijgende lijn in de beoordeling door de 121 journalisten. Oftewel, het lijkt zeer gerechtvaardigd om Howard als serieuze kandidaat te beschouwen. Bij deze.

1. (1) Kevin Durant | Oklahoma City Thunder, 13-3

Durant speelt volwassen. In één seizoen lijkt hij topscorer naar meer allround spel te zijn overgestapt. Nu is hij niet ineens LeBron James, maar zijn Thunder leiden wel de Western Conference met een bijna vlekkeloos record. Alleen die nederlaag tegen Washington Wizards? Dat kan echt niet. Dat wijten we maar aan het volgepakte seizoen en de implicaties van de lockout. Statistieken van Durant in de afgelopen week: P 27 R 10 A 3.

2. (3) Dwight Howard | Orlando Magic, 11-4

Tsja, als je bijna 20 punten en 20 rebounds gemiddeld scoort, wat valt er dan nog te zeggen. Howard is een beest. Howard is ijzersterk en Howard leidt zijn team naar mooie resultaten. Deze week weer drie zeges, zelfs als Howard maar acht punten scoort, en maar één nederlaag: 85-83 thuis tegen de Spurs. Kleine oneffenheid, maar je kunt niet alle wedstrijden winnen. Al met al een indrukwekkende week voor Howard. Statistieken van Howard in de afgelopen week: P 19.5 R 18.8 B 2.8.

3. (4) LeBron James | Miami Heat, 11-5

Het gekke is dat je eigenlijk niet eens meer verbaast bent als James weer een gemiddelde van bijna triple-double omvang op het bord zet. Zijn spel is van ongekend niveau. En zowaar schoot hij tegen Milwaukee Bucks 12 van zijn 13 vrije worpen raak. Laat dit nu net de slechtste wedstrijd van de Heat van het seizoen zijn en dus ook de enige nederlaag deze week. Verder waren er mooie (thuis)zeges op de Spurs, Lakers en 76ers. De positie van de Heat op de ranglijst aan het eind van het seizoen zou wel eens heel bepalend kunnen zijn in de uitkomst of James zijn derde MVP gaat pakken of niet. Statistisch is hij op dit moment niet te kloppen. Statistieken van James in de afgelopen week: P 30 R 8 A 7.

4. (2) Derrick Rose | Chicago Bulls, 15-3

Derrick Rose kwam deze week niet in actie voor de Bulls vanwege een blessure aan zijn teen. Gevolg? Drie zeges en één nederlaag. De Bulls zijn in de breedte sterk en blijken het verlies van de Rose gemakkelijk op te kunnen vangen, al moet wel worden gezegd dat het ging om wedstrijden tegen teams als de Cavaliers en Bobcats. Desondanks kun je je afvragen hoe groot het belang van Rose is in dit team, als zonder hem zo gemakkelijk gewonnen kan worden. Aan de andere kant, bij een speler die regerend MVP is hoef je je niet af te vragen wat zijn meerwaarde is voor het team. Het wordt tijd dat Rose weer gaat spelen. Statistieken van Rose in de afgelopen week: P 0 R 0 A 0.

5. (6) Josh Smith | Atlanta Hawks, 12-5

Smith is natuurlijk geen echte kandidaat voor de MVP-award. Maar hij vertegenwoordigt wel een team dat het uitstekend doet en hij is de beste speler in dit team. Smith zet solide cijfers op het scorebord en daarnaast lijken de Hawks nauwelijks problemen te ondervinden van het gemis van Al Horford gezien de drie overwinningen deze week tegen slechts één nederlaag. En ook als Smith maar acht punten produceert, zoals zaterdag tegen Cleveland, dan nog wordt er gewonnen. En hoe: 121-94. Een goed stel, die Hawks. Statistieken van Smith in de afgelopen week: P 16.3 R 10.8 A 3.5.

6. (5) Kobe Bryant | Los Angeles Lakers, 10-8

Hij probeerde zijn teamgenoten wat meer te betrekken in het spel. Gaf drie assists meer per wedstrijd, maar uiteindelijk leverde het niet het gewenste resultaat op. Tegen Dallas werd nog net gewonnen, maar daarna volgden drie nederlagen op rij. Met als laatste een verliespartij thuis tegen Indiana Pacers waarin Bryant een driepunter in de buzzer miste. De Black Mamba is ook maar gewoon een mens. Statistieken van Bryant in de afgelopen week: P 25.3 R 4.8 A 6.5.

7. (7) Blake Griffin | Los Angeles Clippers, 9-5

Eindelijk een drukke week voor de Clippers. En nog steeds zonder sterspeler Chris Paul merk je meteen dat het lastiger wordt. Twee van de vijf duels gingen verloren en ook het puntentotaal van Griffin zakte licht. Daarentegen was hij wel veel actiever in het rebounden van de bal. Al met al houdt de tweedejaars zich uitstekend staande ondanks de hoge verwachtingen van buitenaf. En de Clippers staan derde in de Western Conference, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Statistieken van Griffin in de afgelopen week: P 17.4 R 14.2 A 3.6.

8. (10) Kevin Love | Minnesota Timberwolves, 7-9

Na vijftien opeenvolgende double-doubles was daar ineens zo´n matige partij. Een uitschieter naar beneden die je liever niet ziet. Maar hij was er wel. Vijftien punten en maar acht rebounds voor een van de beste rebounders in de league. Gevolg? Juist, een nederlaag. Maar slechts de enige van de week. Ondanks een statistisch mindere week voor Love wonnen de Timberwolves drie van de vier duels en Love scoorde deze prachtige buzzer-beater op bezoek bij Los Angeles Clippers. Statistieken van Love in de afgelopen week: P 21.3 R 12.5 A 1.8.

9. (NR) Paul Millsap| Utah Jazz, 10-5

De Jazz wonnen negen van de laatste elf duels en Millsap had een groot aandeel in die reeks. Utah staat heel netjes vijfde in het westen en afgelopen week werd alleen verloren van Dallas Mavericks, niet geheel toevallig net een van de mindere duels van Millsap. En hij is al drie duels op rij vlekkeloos vanaf de vrije worplijn. Overigens had Utah niet het meest moeilijke schema om het seizoen mee te openen met negen thuisduels in de laatste elf wedstrijden. Statistieken van Millsap in de afgelopen week: P 20.7 R 9.3 A 2.3.

10. (8) LaMarcus Aldridge | Portland Trail Blazers, 9-7

Het lijkt niet zo lang geleden dat Portland op de eerste plaats in de Western Conference stond. Na een week met twee nederlagen en twee zeges is er zelfs geen plaats meer voor de Trail Blazers bij de eerste acht. Aan Aldridge ligt het niet, die doet zijn ding. HIj scoorde een mooi 30-20 tegen Toronto Raptors en trekt de kar in Portland. Maar hij kan het niet alleen doen. Het zou fijn als Greg Oden eens blessurevrij mee zou kunnen helpen. Statistieken van Aldridge in de afgelopen week: P 25 R 11.8 A 3

Uit de lijst: Carmelo Anthony

Lees ook:MVP 2011-12 (2) | Geen maat op James
Lees ook:MVP 2011-12 (3) | Kobe is niet oud
Lees ook:MVP 2011-12 (1) | Durant maakt verwachtingen waar
Lees ook:Bryant, Howard spelers van de week
Lees ook:Aldridge, Howard beste spelers van de week

2 reacties op “MVP 2011-12 (4) | Howard serieuze MVP-kandidaat?

  1. gold price

    De afgelopen weken verloren de Dodgers series van achtereenvolgens de Padres, Giants en Diamondbacks en afgelopen weekend moesten ‘Los Doyyers’ in eigen stadion genoegen nemen met een 2-2 split tegen de Cardinals – uitgerekend het team waar het team van Downtown LA op jaagt. Mogen we dat, met het trio Kemp (foto), Gonzalez, Ramirez in het hart van de slagorde, enigszins onverwacht noemen? Me dunkt van wel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. offshore bank

    De afgelopen weken verloren de Dodgers series van achtereenvolgens de Padres, Giants en Diamondbacks en afgelopen weekend moesten ‘Los Doyyers’ in eigen stadion genoegen nemen met een 2-2 split tegen de Cardinals – uitgerekend het team waar het team van Downtown LA op jaagt. Mogen we dat, met het trio Kemp (foto), Gonzalez, Ramirez in het hart van de slagorde, enigszins onverwacht noemen? Me dunkt van wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.