Categorie: "Wie wordt ROY 2011/12?"

ROY 2011-12 (3) | Rubio houdt Irving nog achter zich

ROY 2011-2012 | Het nieuwe seizoen gaat zijn vierde week in en de rookies zullen tegen nu wel doorhebben wat het inhoudt om een NBA-speler te zijn. Meer wedstrijden, kortere rustperiodes, langere reizen, competitievere wedstrijden…, het hoort er allemaal bij. Voor het moment staat er geen maat op Ricky Rubio. Hij maakte afgelopen week zijn eerste start voor Minnesota en blijft constant goed spelen. Kyrie Irving kan voorlopig niet aan de Spanjaard tippen maar wordt wel beter met de wedstrijd. Verderop vallen vooral Iman Shumpert en Markieff Morris op, zij lijken topselecties te zijn voor respectievelijk New York en Phoenix, en komt er een nieuwe naam de top 10 binnen.

ROY 2011-12 (2) | Ricky Rubio blijft top

ROY 2011-2012 | Ricky Rubio blijft op een hoog niveau spelen en lijkt zelfs met de wedstrijd beter te worden. Ook afgelopen week toonde hij zijn immense talent als point guard en vooral als een speler die de open ploeggenoot altijd weet te vinden. De assists vlogen zijn tegenstanders om de oren. Ondertussen groeit de eerste draftpick Kyrie Irving naar een beter niveau, blijft verrassing Norris Cole sterk spelen voor de Heat en komt een nieuwe naam bovendrijven met Markieff Morris. Het is nog maar de derde week van hun NBA-carrière maar toch is al veel duidelijk over de toekomst van sommige rookies van dit jaar.

ROY 2011-12 (1) | Ricky Rubio Rocks

ROY 2011-2012 | Rookies zijn de sterren van de toekomst, maar moeten nog veel leren. Dit seizoen stond de Draft te boek als kwalitatief matig, maar de rookies hebben in de eerste week al veel in het oog springende prestaties geleverd. Norris Cole die Miami Heat in het vierde kwart aan een zege helpt, Ricky Rubio die in Minnesota met assists strooit, Kyrie Irving die de Cavs bij de hand neemt. Het was een mooie eerste week, met op nummer één Rubio die het meest constante spel liet zien.

ROY 2011-12 | Overzicht top 10

MVP 2011-12 | Nu het seizoen weer op het punt van beginnen staat kunnen we ook al vast een voorschot nemen op de race om de titel van Rookie van het Jaar. Wie wordt de opvolger van Blake Griffin? NBA.blog.nl bekijkt de tien belangrijkste spelers van het komende seizoen en rangschikt ze van tien naar een.