Categorie: "Sacramento Kings"

Sacramento bouwt nieuw stadion om Kings te houden

Sacramento is van plan om een nieuw stadion te bouwen en op die manier de Kings te behouden voor de stad. Vorig seizoen verloor Sacramento de NBA-ploeg bijna aan Anaheim, vlakbij Los Angeles, maar een poging van burgermeester en oud-NBA-speler Kevin Johnson om eigenaars van gedachten te veranderen slaagde. De Maloof-familie gaf Johnson nog één jaar om met een plan te komen, waarin een nieuw stadion een voorwaarde was. Dit stadion lijkt er nu ook te komen.

Kings mogelijk van Sacramento naar Anaheim

De Kings komen steeds dichterbij een verhuizing van Sacramento naar Anaheim. Dinsdagavond keurde het gemeentebestuur van Anaheim, dat vlakbij Los Angeles ligt, een financieringsplan van 75 miljoen dollar goed voor de verhuisplannen. Het is nog absoluut niet zeker dat de deal doorgaat, daarvoor moeten de 29 clubeigenaren in de NBA in meerderheid akkoord gaan. De officiële aanvraag voor de zogeheten ´relocation´ moet voor 18 april worden ingediend.

Elson belangrijk in winst Jazz

Francisco Elson kreeg een kans van coach Tyrone Corbin en hij greep hem. Met beide handen. Een blessure van Paul Millsap in het derde kwart gaf Elson de mogelijkheid om minuten te maken. In totaal kwam hij 24 minuten in actie in de zege (109-102) op Sacramento Kings. Niet eerder speelde hij zoveel minuten deze jaargang.

Zegereeks Mavs op tien, verliesreeks Cavs op 26

Dallas Mavericks is streaking. Woensdagavond behaalden Dirk Nowitzki en co de tiende achtereenvolgende zege. Met moeite werd er op bezoek bij Sacramento Kings gewonnen: 102-100. Jason Terry maakte met nog vier seconden op de klok twee beslissende vrije worpen, waardoor de Mavs een buffer van vier punten kregen.

Lakers en Celtics onderuit

Los Angeles Lakers en Boston Celtics konden vrijdagavond allebei niet tot winnen. De twee meest succesvolle clubs in de NBA verloren respectievelijk van Sacramento Kings en Phoenix Suns. De laaggeklasseerde Kings waren verrassend te sterk op bezoek bij regerend kampioen Lakers: 100-95. De Celtics gingen onderuit bij Phoenix Suns: 88-71.

Warriors winnen zonder geblesseerde Gadzuric

Voor de tweede wedstrijd op rij moest Dan Gadzuric toekijken. De Hagenaar is nog steeds geblesseerd aan zijn linkerlies. En ging het de vorige keer nog mis tegen Houston Rockets, nu won Golden State Warriors wel. Het laaggeklasseerde Sacramento Kings werd verslagen met 117-109. Topscorer was wederom Monta Ellis, die 36 punten scoorde.

Makkelijk ging het niet tegen de Kings. Tot het vierde kwart zag het er naar uit dat de Warriors het veld weer met een nederlaag zouden verlaten. Maar een comeback in het laatste kwart, na een stand van 94-78 en een drie punter van Vladimir Radmanovic in de buzzer, zorgde voor een gelijke stand na vier kwarts (102-102).

In overtime scoorde Monta Ellis negen van zijn 36 punten en de Warriors pakten alsnog de overwinning. Golden Sate heeft nu tien wedstrijden gewonnen tegen achttien nederlagen en staat twaalfde in de Western Conference.