Categorie: "Memphis Grizzlies"

Thunder ontdoen zich van Grizzlies

Oklahoma City Thunder hebben zich geplaatst voor de finale van de Western Conference. In eigen huis waren de Thunder in de allesbeslissende zevende wedstrijd ruim te sterk voor Memphis Grizzlies: 105-90. Grote man bij de Thunder was wederom Kevin Durant. De forward leidde zijn team met maar liefst 39 punten. Hij pakte ook nog eens negen rebounds en blokte drie schoten. De Thunder winnen de serie met 4-3. In de finale wacht Dallas Mavericks.

Grizzlies forceren beslissend zevende duel tegen Thunder

Memphis Grizzlies en Oklahoma City Thunder spelen een allesbeslissende zevende wedstrijd in de playoff-serie. In het zesde duel in de Western Conference waren de Grizzlies zaterdagavond voor eigen publiek te sterk voor Thunder: 95-83. Grizzlies-sterspeler Zach Randolph leidde zijn team naar de zege met 30 punten en 13 rebounds. De stand in de serie is nu 3-3. Het laatste duel wordt zondag gespeeld in Oklahoma City.

Thunder zetten Grizzlies opzij in historisch duel

Oklahoma City Thunder heeft de stand in de tweede ronde van de playoffs tegen Memphis Grizzlies gelijkgetrokken. In een historische wedstrijd waren de Thunder op bezoek in Memphis na drie keer overtime te sterk voor de thuisploeg: 133-123. Russell Westbrook en Kevin Durant waren weer van groot belang voor het de Thunder, ze combineerden voor maar liefst 75 punten. Oklahoma City en Memphis staan in de halve finale van de Western Conference nu op 2-2.

Thunder zetten Grizzlies nu wel opzij

Oklahoma City Thunder heeft de stand in de serie in de halve finale van de Western Conference gelijk getrokken. In de tweede wedstrijd waren de Thunder voor eigen publiek een maatje te groot voor Memphis Grizzlies: 111-102. Kevin Durant en Russell Westbrook combineerden voor vijftig punten en James Harden voegde er nog eens 21 punten aan toe. De stand in de serie is nu 1-1.

Grizzlies verrassen ook tegen Thunder

Anderhalve dag nadat Memphis Grizzlies met een historische prestatie nummer één San Antonio Spurs hadden uitgeschakeld, wachtte alweer de volgende uitdaging. De serie in ronde twee van de playoffs met Oklahoma City Thunder. En Zach Randolph en co slaagden weer met vlag en wimpel. Op bezoek in Oklahoma City waren de Grizzlies eenvoudig te sterk voor Kevin Durant, Russell Westbrook en de rest van de Thunder: 114-101. Memphis leidt de serie met 1-0.

Geluk is aan zijde van Spurs in zege op Grizzlies

Zonder geluk vaart niemand wel. Dat gold woensdagavond voor San Antonio Spurs in de zwaarbevochten zege in overtime op Memphis Grizzlies in het vijfde duel van de serie in de eerste ronde van de playoffs. Twee uiterst lastige schoten in de laatste tien seconden die allebei binnenvielen, waardoor de stand na reguliere speeltijd gelijk was. In overtime kwamen de Grizzlies de klap van de gelijkmakende driepunter van rookie Gary Neal niet meer te boven: 110-103.

Grizzlies brengen Spurs op rand afgrond

Memphis Grizzlies staat op het punt om historie te schrijven. In de geschiedenis van de NBA gebeurde het slechts drie keer eerder dat de nummer één van de conference onderuit ging tegen de nummer acht. De Grizzlies hebben San Antonio Spurs echter in een positie waarin er geen ontkomen meer aan lijkt. De Grizzlies waren maandagavond in eigen huis verrassend veel te sterk voor de moe ogende Spurs: 104-86. De Grizzlies hebben nu een 3-1 voorsprong in de serie.

Grizzlies winnen eerste duel met Spurs

Memphis Grizzlies heeft in de eerste ronde van de playoffs enigszins verrassend het eerste duel gewonnen van San Antonio Spurs. De als eerste geplaatste Spurs konden in eigen huis hun status niet waarmaken tegen de nummer acht in de Western Conference. De Spurs, die zonder de geblesseerde Manu Ginobili speelden, verloren met 101-98. Zach Randolph en Marc Gasol waren goed voor respectievelijk 25 en 24 punten.

Memphis verliest Gay door blessure

Memphis Grizzlies zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder sterspeler Rudy Gay. De speler heeft een blessure aan zijn linkerschouder en speelde zijn laatste wedstrijd op 15 februari. Nu blijkt dat de 24-jarige Gay een operatie moet ondergaan. Hierdoor moet hij de rest van het reguliere seizoen en de playoffs, als de Grizzlies die halen, missen.

Heat verpletteren Grizzlies voor tweede zege op rij

Miami Heat heeft een goed vervolg gegeven aan de zege op Los Angeles Lakers.  In eigen huis waren de Heat veel te sterk voor de bezoekende Memphis Grizzlies. Onder leiding van Dwyane Wade werd Memphis volledig weggespeeld: 118-85. Wade was goed voor 28 punten, 9 rebounds, 5 assists, 5 blocks en 3 steals. De laatste persoondie een dergelijke score neerzette was Hakeem Olajuwon in 1990.