Categorie: "Chicago Bulls"

Bulls, Thunder moeiteloos naar zege

De leiders in de Eastern en Western Conference hebben zonder moeite een zege toegevoegd aan hun totaal. Chicago Bulls was in eigen huis een maatje te groot voor Charlotte Bobcats. Nog steeds zonder de geblesseerde Derrick Rose was de thuisploeg met 95-89 te sterk voor het team van eigenaar Michael Jordan. Oklahoma City Thunder had op bezoek bij New Jersey Nets geen kind aan het thuisteam. Kevin Durant en Russell Westbrook bezorgden de Thunder een 84-74 zege.

Clippers gaan vreselijk onderuit, Chicago wint

Los Angeles Clippers kregen een serieus pak slaag van Utah Jazz. In Utah werd het 108-79, een onverbloemde “rout” in NBA termen. De Clippers misten Chris Paul met een blessure voor een tweede wedstrijd op rij en zijn afwezigheid speelde hen parten vanaf de start. Het team miste zeven van de eerste acht schotpogingen en keek daardoor al snel tegen een 13-2 achterstand aan. Dichter dan vijf punten kwamen ze nooit. Bij de Jazz was Paul Millsap goed voor 20 punten, Al Jefferson voor 10 punten en 13 rebounds en reserve CJ Miles voor 19 punten. 

Bulls, 76ers niet te stoppen

Chicago Bulls en Philadelphia 76ers zijn op dit moment niet te stoppen. De Bulls waren op bezoek bij Boston Celtics een maatje te groot. Chicago pakte de zege met 88-79. De 76ers maakten in eigen huis gehakt van de slecht presterende Washington Wizards. De ploeg met de top drie verdediging én aanval won met maar liefst 31 punten verschil: 120-89. Chicago staat op plaats één in de Eastern Conference, terwijl Philadelphia daar vlak achter volgt op de tweede plek.

Hawks maken einde aan zegereeks Bulls

Atlanta Hawks was op zoek naar revanche en vond het. Na de pijnlijke, en even onnodige, nederlaag vier dagen geleden op bezoek in Chicago, waren de Hawks voor eigen publiek nu wel bij de les in de laatste periode. Werd in Chicago een voorsprong van 17 punten verspeeld (76-74 nederlaag) nu waren 23 punten ruim voldoende om Derrick Rose en de Bulls met een nederlaag naar huis te sturen. Met de zege maakten de Hawks een einde aan de winstreeks van zes duels van de Bulls. Josh Smith was de grote man bij Atlanta met 25 punten en maar liefst zes geblokte schoten. 

Bulls zonder moeite langs Magic

Chicago Bulls laat niets aan duidelijkheid te wensen over als het gaat om de strijd om de topplaatsen in de Eastern Conference. Op bezoek bij Orlando Magic bleek duidelijk dat Chicago vele malen beter is dan Dwight Howard en co. Met dank aan 21 punten, 10 assists en 8 rebounds van regerend MVP Derrick Rose werden de Magic eenvoudig aan de kant gezet: 97-83. Het was de zesde zege op rij voor Chicago.

Heat, Bulls boeken simpele zeges

Miami Heat en Chicago Bulls zijn ongenaakbaar in de Eastern Conference. Beide teams boekten zonder bovenmatige inspanning hun zesde zege van het seizoen. De Heat, zonder een geblesseerde Dwyane Wade, waren veel te sterk voor Indiana Pacers: 118-83. De Bulls waren op bezoek in Detroit duidelijk een maatje te groot voor de Pistons: 99-83.

Bryant geeft Lakers zege, Rose helpt Bulls

Kobe Bryant mag dan een jaar ouder zijn geworden, hij is nog steeds de belangrijkste speler op het roster van Los Angeles Lakers. Dankzij zijn 37 punten, en de 21 punten en 22 rebounds van Andrew Bynum, werd Houston Rockets in het eigen Staples Center met 108-99 verslagen. Derrick Rose was weer belangrijk voor de Bulls. Met 30 punten, waarvan 17 in het vierde kwart, maakte hij bijna hoogstpersoonlijk een achterstand van negentien punten tegen Atlanta Hawks ongedaan: 76-74.

Mavericks, Lakers nog zonder zege, Bulls onderuit

Dallas Mavericks en Los Angeles Lakers zijn het seizoen uiterst matig gestart. De regerend NBA-kampioen verloor ook de tweede wedstrijd van het jaar. In eigen huis keek het tegen  Denver Nuggets voor de tweede keer in twee dagen tegen een achterstand van meer dan 30 punten aan. Uiteindelijk verloren de Mavs het duel met 115-93. Ty Lawson was de grote man bij Denver met 27 punten. De Lakers gingen onderuit tegen Sacramento Kings, ondanks 29 punten van Kobe Bryant: 100-91. Marcus Thornton en Tyreke Evens combineerden voor 47 punten.

Rose leidt Bulls in slotseconden langs Lakers

Derrick Rose heeft Chicago Bulls in de eerste wedstrijd van het seizoen de zege bezorgd. Tegen Los Angeles Lakers maakte de regerend MVP zijn faam meteen waar en kreeg vijf seconden voor tijd het vijandige Staples Center stil door de Bulls op een 88-87 voorsprong te brengen. Kobe Bryant probeerde daaropvolgend de overwinning te forceren, maar zijn lay-up werd geblokt door Luol Deng. Rose eindigde het duel met 22 punten, Deng voegde er 21 aan toe. Bryant maakte 28 punten voor de Lakers, maar had ook 8 turnovers.