Categorie: "Cleveland Cavaliers"

Rose en Bulls winnen, Irving maakt indruk bij Cavs

De eerste wedstrijden in het voorseizoen zijn gespeeld. Ondanks dat het slechts oefenduels zijn, is het wel de eerste keer dat alle spelers weer in tenue op het veld staan. Derrick Rose en zijn Bulls waren een maatje te groot voor Indiana Pacers (95-86) en de eerste pick in de Draft van dit jaar Kyrie Irving was met 21 punten de grote man in de zege van Cleveland Cavaliers op Detroit Pistons.

Cavaliers winnen eerste pick Draft 2011

Cleveland Cavaliers hebben de eerste pick in de draft van dit jaar toegewezen gekregen. Tijdens de loterij in de Entertainment Studio van de NBA in Secaucus, New Jersey, waren de Cavs de meest gelukkige. De eerste pick bleek overigens de keus te zijn die Cleveland had gekregen van Los Angeles Clippers in de transfer van Baron Davis. Tevens kregen de Cavs de vierde keus in de NBA toebedeeld. De laatste keer dat de Cavs de eerste keus krijgen in de draft was in 2003 toen LeBron James zijn entree in de league maakte.

Cavaliers boeken gewenste zege op Heat

Ook al eindigt Cleveland Cavaliers als laatste in de NBA, het seizoen werd woensdagavond goedgemaakt met een overwinning op Miami Heat. Of eigenlijk op LeBron James. Of LeQuit, zoals hij in Cleveland wordt genoemd. De man die Cleveland na zeven jaar verliet omdat hij in Miami met zijn vrienden Wade en Bosh wilde spelen. In eigen huis en voor uitzinnig publiek waren de Cavs verrassend te sterk voor een nonchalant en zwak spelend Miami Heat: 102-90.

Cavaliers verrassend te sterk voor zwalkende Lakers

Cleveland Cavaliers heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in eigen huis Los Angeles Lakers te verslaan. De regerend kampioen leed met 104-99 een pijnlijke nederlaag. Vijf weken eerder hadden de Lakers nog vernederd met een zege met 55 punten verschil. Invaller Ramon Sessions was met 32 punten (season high) de grote man bij de Cavs.

Wizards boeken eerste uitzege op Cavaliers

Washington Wizards heeft de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Na 25 duels op rij buiten Washington te hebben verloren, waren de Wizards op bezoek bij Cleveland Cavaliers te sterk voor de thuisploeg: 115-100. Nick Young werd topscorer met 31 punten en rookie John Wall was met 19 punten en 14 assists ook erg belangrijk voor de Wizards.

Cavaliers stoppen verliesreeks tegen Clippers

Eindelijk is het dan zover. Cleveland Cavaliers is erin geslaagd om een duel te winnen. Iets wat sinds 18 december al niet meer gelukt was. Maar thuis tegen Los Angeles Clippers was het dan zover. Na verlenging weliswaar, maar niet minder verdiend: 126-119. Antawn Jamison was met 35 punten de grote man bij de Cavs.

Zegereeks Mavs op tien, verliesreeks Cavs op 26

Dallas Mavericks is streaking. Woensdagavond behaalden Dirk Nowitzki en co de tiende achtereenvolgende zege. Met moeite werd er op bezoek bij Sacramento Kings gewonnen: 102-100. Jason Terry maakte met nog vier seconden op de klok twee beslissende vrije worpen, waardoor de Mavs een buffer van vier punten kregen.

Nieuw record Cavs, 25 nederlagen op rij

Over de datum 8 februari 2011 zal in de NBA nog lang worden gesproken. De dag dat Cleveland Cavaliers de 25e nederlaag op rij leden. De Cavs verloren met 99-96 van Dallas Mavericks. Nu is het zeker. De Cavs van deze jaargang behoren tot de allerslechtste teams ooit. Nog nooit verloor een team zoveel duels op rij, in één seizoen of over twee seizoenen. Cleveland had het oude record ook al in handen; 24 duels over twee seizoen (in 1981-82 en 1982-83).

Cavaliers evenaren langste verliesreeks NBA

Het houdt niet op voor Cleveland Cavaliers. De gifbeker is nog niet leeg. Na het vertrek van LeBron James, de blessuregolf die onder anderen vaste waarden Anderson Varejao en Mo Williams trof, blijven de Cavs maar verliezen. Op dit moment al 24 nederlagen op rij. Een evenaring van de langste verliesreeks ooit in de NBA, die ook al op naam van Cleveland stond.

Heat drukt Cleveland verder in zorgen

Miami Heat heeft Cleveland Cavaliers wederom op een nederlaag getrakteerd. De Heat waren, onder aanvoering van Dwyane Wade en LeBron James (32 om 24 punten), veel te sterk voor de Cavs: 117-90. Eerder won Miami ook al het eerste onderlinge duel in Cleveland. De oude ploeg van James leed alweer zijn 21e nederlaag op rij en staat stijf onderaan in de NBA.