Categorie: "New Jersey Nets"

Nets actief op transfermarkt na blessure Lopez

New Jersey Nets heeft snel gehandeld op de transfermarkt nadat bekend werd dat center Brook Lopez voorlopig is uitgeschakeld met een blessure. Lopez raakte woensdag geblesseerd in het duel tegen New York Knicks. Hij brak zijn rechtervoet en wordt geopereerd. Hij staat minimaal rond de twee maanden langs de zijlijn. De Nets haalden voormalig All-Star center Mehmet Okur van Utah Jazz en legden ook guard DeShawn Stevenson, vorig seizoen NBA-kampioen met Dallas Mavericks, vast.

Deron Williams schittert bij Besiktas (incl. video)

Deron Williams heeft de fans van Besiktas dinsdag laten zien waarom de Turkse club hem zo graag wilde hebben. In de EuroChallenge was de NBA-ster van New Jersey Nets eigenhandig verantwoordelijk voor de overwinning op het Duitse Gottingen: 105-94. Williams was goed voor maar liefst 50 punten, waarvan een regen aan driepunters (7 van de 10). Uiteindelijk eindigde Williams met een score van 17 schoten op 23.

Dan Gadzuric in belangstelling Chinese club

Dan Gadzuric staat in de belangstelling van Jiangsu Dragons, een club uit China. Dat meldt ESPN-journalist Marc Stein maandag. De Chinezen wilden eigenlijk Kwame Brown naar China halen, maar die deal mislukte. Nu is hun oog gevallen op de 33-jarige Nederlander. Gadzuric speelde het afgelopen jaar bij New Jersey Nets. Hij kwam daar slechts tot veertien duels, waarin hij tot drie punten en ruim drie rebounds per duel kwam. 

New Jersey Nets vanaf volgend seizoen Brooklyn Nets

New Jersey Nets verhuist volgend seizoen naar de nieuwe basketbalarena in Brooklyn. Met het nieuwe onderkomen, het Barclays Center, wordt ook de naam van de club aangepast, niet langer New Jersey maar Brooklyn Nets. Rapper en mede-aandeelhouder Jay-Z maakte dat bekend. Hij zal de arena openen met een nog onbekend aantal concerten. De club draagt de naam New Jersey Nets al 35 jaar, sinds 1977. 

Bulls pakken achtste zege op rij

Chicago Bulls zijn bezig aan een ijzersterke eindsprint van het reguliere seizoen. Met wederom een weergaloze defensieve prestatie werd New Jersey Nets verslagen. De Bulls waren in New Jersey met 84-73 te sterk voor de thuisploeg. Derrick Rose was met 21 punten weer belangrijk voor zijn ploeg. De zege betekende de achtste zege op rij voor de Bulls.

Nets verrassend te sterk voor Celtics

New Jersey Nets heeft voor een verrassing gezorgd door Eastern Conference-leider Boston Celtics te verslaan. In eigen huis was New Jersey met 88-79 te sterk. Voor de Nets was het de vijfde zege op rij. Op de twaalfde plaats kijken de Nets nog met een scheef oog naar plaats acht in het oosten. De Nets hebben met zeventien duels te gaan een achterstand van vijf verliesduels op nummer acht Indiana Pacers voor een plek in de playoffs.

Dan Gadzuric wint met Nets

Dan Gadzuric is met New Jersey Nets bezig aan een goede reeks. In eigen huis werd Los Angeles verslagen voor een vierde zege op rij. Brook Lopez en Jordan Farmar leidden de Nets met 48 punten naar een 102-98 zege. Gadzuric speelde acht minuten mee. Hij scoorde geen punten, maar pakte twee rebounds en blokte één schot.

Nets weer langs Raptors in basketbalshow

New Jersey Nets hebben in de Londense O2 Arena ook het tweede duel met Toronto Raptors gewonnen. In de Britse hoofdstad wonnen de Nets in een ware basketbalshow pas in de derde overtime: 137-136. Brooke Lopez, die in de tweede overtime met zes fouten het veld moest verlaten, was met 34 punten, 14 rebounds en maar liefst acht blocks de grote man bij de Nets.

Nets verslaan Raptors in Londen

New Jersey Nets mag zichzelf het eerste team noemen dat een NBA-duel heeft gewonnen buiten Noord-Amerika. In het eerste deel van het historische tweeluik tegen Toronto Raptors in Londen waren de Nets de sterkste: 116-103. Brooke Lopez was met 25 punten de grote man bij de ploeg uit New Jersey. Dan Gadzuric zat bij de Nets het gehele duel op de bank.