LeBron pleit voor minder NBA-teams

LeBron James denkt dat de aantrekkingskracht van de NBA weer groter wordt wanneer er minder teams zijn. Hij pleit voor een league met rond de twintig teams zoals in de jaren tachtig. De NBA bestaat nu uit dertig teams. “De jaren tachtig waren het hoogtepunt voor de NBA, met meerdere sterren per team. Nu zit iedereen verspreid” , stelt James.

James besloot deze zomer krachten te bundelen met twee andere sterren. Chris Bosh, die het spel bepaalde bij Toronto Raptors, en Dwyane Wade, de ster van Miami Heat. De drie vormen nu een toptrio in Miami. James zou het liefst zien dat er minder teams kwamen, zodat er meer teams met meer sterren zijn. Zoals Miami nu.

“Het is niet mijn taak, ik ben slechts een speler. Maar ik denk dat de NBA toen meer aantrekkingskracht had”, stelt James. “Elke wedstrijd was interessant, elke wedstrijd een krachtmeting. Stel je voor dat je Kevin Love van Minnesota Timberwolves in een ander team stopt en de league inkrimpt. Of Brooke Lopez en Devin Harris, die nu bij matige teams spelen. Het zal de NBA beter maken.”

Derek Fisher, voorzitter van de spelersorganisatie, stelde in een reactie dat hij niet zeker weet of inkrimping van de NBA een goed idee is. “Ik ben met hem eens dat de jaren tachtig een mooie tijd waren voor de NBA, maar ik ben het niet per definitie eens met zijn stelling dat we met minder teams moeten spelen

Lees ook:Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #38
Lees ook:LeBron, Wade en Bosh organiseren duel in Miami
Lees ook:Spelers wacht een zwaar speelschema
Lees ook:Iverson speelt mogelijk tegen James, Durant
Lees ook:Westbrook verlengt bij Thunder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.