James scoort zevende keer op rij 2.000 punten

LeBron James heeft zich in een illuster rijtje geschaard als het gaat om scorend vermogen. In de nederlaag van Miami Heat tegen Milwaukee Bucks passeerde James voor de zevende keer op rij de grens van 2.000 punten in een seizoen. Met nog vier duels te gaan staat James op 2.027 punten. Hij is hiermee de achtste speler in de geschiedenis van de NBA die dit presteert.

En niet de minsten gingen hem voor: Michael Jordan, Wilt Chamberlain, Karl Malone, Alex English, Oscar Robertson en Dominique Wilkins scoorden dit aantal ook minimaal zeven seizoenen op rij. Kareem Abdul-Jabbar kwam tot negen seizoenen, maar niet achtereenvolgend. Het record staat op naam van Malone; elf keer achtereenvolgend en twaalf keer in totaal.

Alleen in zijn eerste seizoen in de NBA slaagde James er niet in de grens van 2.000 punten te passeren. Daarna deed hij het zesmaal voor Cleveland Cavaliers en nu dus eenmaal in het shirt van Miami Heat. Zijn hoogste aantal scoorde hij in het seizoen 2005-2006. Met een gemiddelde van 31,4 punten per duel kwam hij tot 2.478 punten. Op de all-time lijst voor scorers staat James op dit moment 73e met 17.278 punten.

Lees ook:James jongste speler met 17.000 punten
Lees ook:Love breekt record Malone, zege Wolves
Lees ook:Kevin Love evenaart double-double record Moses Malone
Lees ook:James, Durant beste spelers in april
Lees ook:Bryant langs Elvin Hayes op lijst all-time scorers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.