Rookies verslaan Sophomores, Wall MVP

De Rookies hebben vrijdagavond de All-Star Game tegen de Sophomores gewonnen. Onder aanvoering van John Wall en DeMarcus Cousins waren de Rookies met 148-140 te sterk. Wall (Washington Wizards) won de MVP-award en scoorde 22 assists en 12 punten. Voor de tweede keer op rij waren de eerstejaars beter dan de tweedejaars basketballers in de NBA.

Wall verbrak met zijn 22 assist het recordaantal assists gegeven tijdens deze jaarlijkse wedstrijd. Het vorige record stond op naam van Chris Paul, die in 2007 tot 17 assists kwam. Cousins (Sacramento Kings) zette met zijn 33 punten de op drie na hoogste score neer ooit, een evenaring van LeBron James die in 2004 ook tot 33 punten kwam.

Wall en Cousins waren bij Kentucky voor een jaar teamgenoten toen ze aan college basketbalden. “Hij wilde het assistrecord verbreken, ik wilde MVP worden”, reageerde Cousins na afloop. Maar uiteindelijk was het Wall die er met beide vandoor ging, het record en de award.

Toprookie Blake Griffin (Los Angeles Clippers) speelde voor eigen publiek in Staples Center in Los Angels slechts 14 minuten mee. Hij komt vanavond nog in actie bij de Slam Dunk Showdown en speelt zondag ook nog mee in de echte All-Star Game.

Lees ook:Het is tijd voor…All-Star Game 2011
Lees ook:Foto v/d dag (19|02)
Lees ook:Kobe Bryant pakt MVP-award
Lees ook:De gouden toekomst van Blake Griffin
Lees ook:Griffin als rookie in All-Star Game, 14e selectie Garnett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.