Lakers, Celtics winnen topduels

Los Angeles Lakers en Boston Celtics hebben donderdagavond laten zien dat ze nog steeds serieuze titelkandidaten zijn. De Lakers waren in eigen huis veel te sterk voor grote concurrent Dallas Mavericks. Los Angeles was onder aanvoering van wie anders dan Kobe Bryant, goed voor 28 punten, met 110-82 te sterk. De Celtics op hun beurt bezorgden San Antonio Spurs, de leider in de NBA, een vijfde nederlaag op rij. In San Antonio won Boston met 107-97.

De twee NBA-finalisten van afgelopen seizoen kenden dit seizoen allebei periodes waarin de buitenwereld zijn twijfels had over de kwaliteit van de teams. Ze zouden te oud zijn, de rek was eruit, noem maar op. En waar de Celtics de laatste weken inderdaad niet altijd even constant presteerden, zijn de Lakers sinds de All-Star break ijzersterk. Ze wonnen zestien van hun laatste zeventien duels. En ook Boston lijkt nog steeds in staat om de knop om te zetten als het om het echie gaat.

De Lakers strijden met de Mavericks om plaats twee in de Western Conference, maar door de winst lijkt Los Angeles die plaats voor zich op te gaan eisen. De Lakers hebben nog acht duels te spelen, tegen zeven voor de Mavericks. Los Angeles heeft twee verliesduels voorsprong op Dallas.

Boston zorgde met de zege dat het voorlopig nog de tweede plaats in de Eastern Conference in handen heeft, voor Miami Heat. Rajon Rondo speelde een sterk duel met 22 punten en 14 assists, maar ook Paul Pierce en Kevin Garnett waren op dreef met een gezamenlijke score van 41 punten. De Celtics hebben met nog acht duels te gaan een voorsprong van slechts één verliesduel op de Heat. Op 10 april spelen de twee teams nog tegen elkaar.

Lees ook:Spurs winnen, Lakers verliezen weer
Lees ook:Celtics onderuit op bezoek bij Pacers
Lees ook:Heat, Celtics pakken zege
Lees ook:Knicks weer terug in playoffs, Nuggets ook zeker
Lees ook:Mavericks zeker van playoffs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.