Nowitzki passeert Bird op lijst all-time scorers

Dirk Nowitzki van Dallas Mavericks is dinsdagavond (lokale tijd) toegetreden tot de top 25 van all-time scorers in de NBA. In het gewonnen duel met Orlando Magic (105-99) maakte de 32-jarige Duitser zeventien punten. Hij heeft nu 21.798 punten in zijn loopbaan. Zeven punten meer dan Boston Celtics-legende Larry Bird, die in zijn carrière tot 21.791 punten kwam.

Nowitzki, de MVP van 2007, is bij Dalles Mavericks bezig aan een uitstekend seizoen. Hij scoort gemiddeld zo´n 25 punten per wedstrijd en de Mavs staan in tweede in de Western Conference, achter San Antonio Spurs. Nowitzki speelde tot op heden 947 wedstrijden in het reguliere seizoen en kwam hierin gemiddeld tot 23 punten per duel.

Van alle actieve spelers hoeft Nowitzki alleen Shaquille O´Neal, Kobe Bryant en Kevin Garnett voor zich te dulden op de all-time scorerslijst. Overigens is de kans groot dat Nowitzki dit seizoen nog een paar plaatsjes opschuift. Als hij zijn huidige gemiddelde het hele seizoen kan vasthouden gaat hij ook Gary Payton voorbij en wellicht dat hij Clyde Drexler ook nog achter zich kan laten.

Lees ook:Paul Pierce stijgt op all-time lijst topscorers
Lees ook:Bryant langs Elvin Hayes op lijst all-time scorers
Lees ook:Bryant zesde op lijst all-time NBA-scorers
Lees ook:Duncan klimt op all-time lijst topscorers
Lees ook:Pierce komt lijst all-time scorers binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.