Lakers winnen ´slag om Los Angeles´ van Clippers

Los Angeles Lakers hebben de ´slag om Los Angeles´ gewonnen van de Clippers. Onder aanvoering van de 24 punten van Kobe Bryant, die de Clippers vooral in het derde kwart pijn deed, slechtte de regerend kampioen de strijd voorlopig in zijn voordeel: 108-95. Blake Griffin pakte voor de Clippers wel zijn 49e double-double (22 punten-10 rebounds), maar het was niet genoeg voor de zege.

Bryant speelde met een blessure aan zijn rechter elleboog, maar scoorde in het derde kwart 18 van zijn 24 punten. De Clippers kwamen met zijn allen in het derde kwart niet verder dan 17 punten. Pau Gasol kwam tot 22 punten. De Lakers verstevigen door de zege, en de nederlaag van concurrent Oklahoma City Thunder, hun derde plaats in de Western Conference.

Ondertussen was de trotse aanvoerder in de NBA, San Antonio Spurs, een maatje te groot voor New Jersey Nets. De Spurs waren in eigen huis met 106-96 te sterk voor de Nets, die ondanks het debuut van Deron Williams het onderspit delfden. Manu Ginobili was met 26 punten de grote man bij de Spurs, die dit seizoen pas slechts tien nederlagen leden. Bij de Nets kwam Dan Gadzuric niet in actie. De Nederlander werd eerder deze week getransfereerd van Golden State Warriors naar New Jersey.

Lees ook:Chandler wint in debuut voor Knicks
Lees ook:Nets weer langs Raptors in basketbalshow
Lees ook:Deron Williams arriveert bij Besiktas in Turkije
Lees ook:Deron Williams schittert bij Besiktas (incl. video)
Lees ook:Gadzuric wint met Nets, Elson geblesseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.