Thunder zetten Grizzlies opzij in historisch duel

Oklahoma City Thunder heeft de stand in de tweede ronde van de playoffs tegen Memphis Grizzlies gelijkgetrokken. In een historische wedstrijd waren de Thunder op bezoek in Memphis na drie keer overtime te sterk voor de thuisploeg: 133-123. Russell Westbrook en Kevin Durant waren weer van groot belang voor het de Thunder, ze combineerden voor maar liefst 75 punten. Oklahoma City en Memphis staan in de halve finale van de Western Conference nu op 2-2.

Het was de eerste playoff-wedstrijd met drie verlengingen sinds Chicago Bulls-Boston Celtics op 30 april 2009 (128-127). Zowel in de reguliere speeltijd als de eerste twee verlengingen hadden de Thunder de mogelijkheid om het duel te beslissen. Maar Westbrook miste in reguliere speeltijd en de tweede verlenging en Durant liet de kans in de eerste verlenging liggen. In de laatste overtime kregen de Thunder echter waar ze recht op hadden. Memphis kwam in de laatste vijf minuten slechts tot vier punten tegen veertien voor Oklahoma City.

Het vijfde duel in de serie wordt woensdag gespeeld. In eigen huis kunnen de Thunder dan een 3-2 voorsprong nemen op de Grizzlies. De zege was statistisch gezien van groot belang voor Oklahoma City. Teams die in de playoffs op een 3-1 achterstand kwamen werden in 95 procent van de gevallen uitgeschakeld. Maar een 2-2 stand leidt in bijna 74 procent van de keren tot een zege voor het team dat het thuisvoordeel heeft.

Lees ook:Westbrook verlengt bij Thunder
Lees ook:Grizzlies verrassen ook tegen Thunder
Lees ook:Thunder zetten Grizzlies nu wel opzij
Lees ook:Grizzlies forceren beslissend zevende duel tegen Thunder
Lees ook:Thunder ontdoen zich van Grizzlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.