Odom, Carter naar Mavs

NBA-kampioen Dallas Mavericks heeft geen slechte zaken gedaan op de transfermarkt. Veel spelers gingen verloren (Tyson Chandler, Caron Butler, J.J. Barea), maar niet de minsten komen er voor in de plaats. De Mavs haalden met Lamar Odom de beste zesde speler van afgelopen seizoen binnen en de komst van Vince Carter zorgt voor de nodige extra ervaring bij de ploeg van Rick Carlisle.

Het vertrek van Odom bij Los Angeles Lakers kwam niet onverwacht, nadat de 32-jarige speler zonder zijn medeweten in een deal was betrokken die Chris Paul naar LA moest brengen en hem naar New Orleans. De deal ging uiteindelijk niet door, Maar Odom wist genoeg en vroeg om een vertrek. Zijn verzoek werd toegestaan en de Mavs waren er als de kippen bij om Odom aan hun rooster toe te voegen.

Alle partijen toonden zich zeer tevreden met de komst van Odom. De speler zelf omdat hij voor een kampioensteam komt te spelen, maar ook sterspeler Dirk Nowitzki en trainer Rick Carlisle zijn erg blij met hem. “Met Odom, Nowitzki en Marion hebben we misschien wel het beste aanvallende trio in de league”, stelde Carlisle. Aan de andere kant was Kobe Bryant absoluut niet te spreken over het vertrek van zijn teamgenoot. “Ik vind het niets dat hij is vertrokken. Zeker niet naar Dallas. We willen het dit seizoen beter doen dan zij en dan stuur je een van je beste spelers naar een concurrent.”

Carter toonde zich zeer gelukkig met zijn overgang van Phoenix Suns naar Dallas. “Ik ben op een punt beland in mijn loopbaan dat ik wil winnen en voor een organisatie wil spelen die deze instelling heeft. De Mavs hebben bewezen dat ze die instelling hebben. Het gaat er niet om hoeveel punten ik of iemand anders scoor, maar hoe goed we als team kunnen spelen. Ik wil er alles aan doen om dit team te helpen.”

Naast Odom en Carter haalde Dallas eerder ook Delonte  West.

Lees ook:Mavs hulpeloos zonder Nowitzki
Lees ook:NBA FINALE: De quotes…
Lees ook:Odom pakt award voor beste zesde man
Lees ook:Mavericks vieren NBA-titel met fans
Lees ook:Thunder blijven ongeslagen na buzzer-beater Durant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.