ROY 2011-12 (2) | Ricky Rubio blijft top

ROY 2011-2012 | Ricky Rubio blijft op een hoog niveau spelen en lijkt zelfs met de wedstrijd beter te worden. Ook afgelopen week toonde hij zijn immense talent als point guard en vooral als een speler die de open ploeggenoot altijd weet te vinden. De assists vlogen zijn tegenstanders om de oren. Ondertussen groeit de eerste draftpick Kyrie Irving naar een beter niveau, blijft verrassing Norris Cole sterk spelen voor de Heat en komt een nieuwe naam bovendrijven met Markieff Morris. Het is nog maar de derde week van hun NBA-carrière maar toch is al veel duidelijk over de toekomst van sommige rookies van dit jaar.

1. (1) Ricky Rubio – Minnesota Timberwolves

De fans van Minnesota hebben twee jaar lang moeten wachten op hun Ricky maar zoals in de eerste twee weken al bleek was de Spanjaard hun geduld waard. Rubio blijft groeien en leert nog elke wedstrijd bij. Het Spaanse talent was deze week goed voor twee double-doubles met 10 en 14 assists. Bovendien blijft hij efficiënt scoren en het enige waar hij echt aan moet werken is het aantal turnovers (3.3 per duel) maar gezien zijn talent zal hij hierin snel verbeteren.

2. (4) Kyrie Irving – Cleveland Cavaliers

Als eerste geselecteerd worden in de draft zorgt altijd voor heel wat druk. Irving had wat last om meteen aan de hoge verwachtingen te voldoen maar hij vindt meer en meer zijn draai bij de Cavs. Irving begon de week matig met 12 punten en 4 assists tegen Toronto maar erna volgde een degelijke prestatie tegen de Timberwolves (14 punten, 5 rebounds en 5 assists) en een sterke partij tegen Portland waarin hij 21 punten maakte en 4 assists uitdeelde. Hierdoor heeft hij zijn schotpercentage kunnen opkrikken tot een aanvaardbare 44%.

3. (2) Norris Cole – Miami Heat

Cole presteerde zeer sterk gedurende de eerste week, wat hem meteen bombardeerde tot dé steal van de draft. Ook afgelopen week speelde hij zeer degelijk want hij was goed voor gemiddeld 10 punten en 5 assists. Het enige minpunt was zijn prestatie in de wedstrijd tegen Atlanta, waar de Heat drie verlengingen nodig hadden om te winnen, maar wel zonder James en Wade speelden. Cole speelde slechts 20 minuten terwijl Chalmers, en zelfs Terrel Harris, meer dan 40 minuten op het parket stonden.

4. (5) Brandon Knight – Detroit Pistons  

De blessure van Rodney Stuckey was een geschenk uit de hemel voor Knight. Hij kon nu starten voor de Pistons en stelde niet teleur. In de twee wedstrijden als starter was Knight goed voor 15 punten, 8 rebounds en 4 assists. Hij toont zich overigens meer en meer als een dodelijk schutter van de driepuntslijn, een belangrijk extra wapen.

5. (NR) Markieff Morris – Phoenix Suns

Ze kwamen als tweelingsbroers samen in de NBA, Markieff en Marcus Morris. De eerste werd als 14de geselecteerd door de Suns, de tweede als 15de door de Rockets. Marcus zit ondertussen in de D-League om zich te ontwikkelen maar Markieff laat van zich horen in Texas. In de tweede week speelde hij al sterk maar hij blijft het goed doen. Met 13 punten en 9 rebounds tegen Portland en 13 punten en 10 rebounds tegen Milwaukee speelt hij zich in de harten van de fans en van Steve Nash. Morris speelt nu al meer minuten dan Channing Frye en kan op termijn heel belangrijk worden in Phoenix.

6. (NR) Iman Shumpert – New York Knicks

Toen de Knicks kozen voor Shumpert kregen ze veel kritiek over zich heen. Maar de guard is in korte tijd de lieveling van het publiek geworden omwille van zijn energie en agressiviteit. Shumpert blesseerde zich al in de eerste wedstrijd en was daardoor vier duels uitgeschakeld maar sinds zijn comeback speelt hij zeer sterk. Shumpert was goed voor 13 punten, 4 assists en 3 steals in wedstrijden tegen Charlotte, Washington en Detroit. De Knicks moeten leren om consistent te verdedigen en Shumpert is, naast Chandler, de enige die dat tot nu toe doet. Misschien kunnen Anthony en Stoudemire nog wat leren van de rookie.

7. (6) Marshon Brooks – New Jersey Nets

Brooks had deze week last van een blessure en miste daardoor de wedstrijd tegen Toronto. Daarvoor had hij een goede partij gespeeld tegen de Celtics waarin hij 17 punten maakte. Brooks maakte zijn rentree tegen de Heat en was opnieuw goed voor 12 punten. Brooks is een getalenteerd scorer en gaandeweg zal hij meer minuten krijgen waardoor hij kans maakt om topscorer te worden van de rookies.

8. (9) Derrick Williams – Minnesota Timberwolves

In de wedstrijd tegen Cleveland viel Michael Beasley uit met een blessure waardoor Williams meer minuten zag dan anders. Nu Beasley nog zeker twee wedstrijden onbeschikbaar zal zijn voor de Wolves zal Williams zich kunnen bewijzen. In de eerste wedstrijd zonder Beasley was hij alvast goed voor 14 punten en 7 rebounds, inclusief vier driepunters.

9. (3) Kemba Walker – Charlotte Bobcats

Walker krijgt een serieuze klap deze week voornamelijk door zijn inconsistentie. Hij was goed voor 19 punten tegen Atlanta maar daarvoor scoorde hij 2 punten tegen Cleveland en 7 tegen New York en erna voor 6 punten tegen Indiana. Bovendien nemen zijn minuten nauwelijks toe omdat Augustin en Henderson degelijk blijven spelen. Walker heeft potentieel maar hij moet leren om consistent te zijn en meer efficiënt met zijn schoten (39%).

10. (7) Tristan Thompson – Cleveland Cavaliers

Thompson begon en eindigde de week sterk maar liet tussenin twee magere prestaties optekenen. Hij had 16 punten en 9 rebounds tegen Charlotte maar erna 1 punt tegen Toronto en 2 tegen Minnesota. Hij maakte zijn week nog enigszins goed met 10 punten, 5 rebounds en 3 blocks tegen Portland.

Eervolle vermeldingen: Jimmer Fredette – Sacramento Kings, Jon Leuer – Milwaukee Bucks, Kawhi Leonard – San Antonio Spurs.

Prestatie van de week: Ricky Rubio scoorde 13 punten, pakte 6 rebounds en deelde 14 assists uit in een overwinning van de Wolves tegen Washington.

Artikel door Vincent van Genechten.

Lees ook:ROY 2011-12 (3) | Rubio houdt Irving nog achter zich
Lees ook:ROY 2011-12 (1) | Ricky Rubio Rocks
Lees ook:Rose en Bulls winnen, Irving maakt indruk bij Cavs
Lees ook:Cavaliers kiezen Irving als eerste in Draft 2011
Lees ook:Sterke Howard leidt Magic langs Lakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.