Kevin Love op weg naar record double-doubles

Kevin Love scoorde dinsdagavond zijn 38e achtereenvolgende double-double voor Minnesota Timberwolves. Love scoorde 20 punten en pakte 14 rebounds in een zege op Houston Rockets. Hiermee passeerde de 22 jaar jonge forward-center clubicoon Kevin Garnett. Garnett kwam ooit tot 37 double-doubles op rij.

Love draait een uitstekend seizoen, iets wat hem een uitverkiezing in de All-Star Game opleverde. Ondanks dat de Timberwolves stijf onderaan staan in de Western Conference en alleen meer zeges hebben dan Cleveland Cavaliers. Met ruim 15 rebounds per duel is Love de beste rebounder in de league en daarnaast scoort hij meer dan 21 punten en geeft rond de drie assists per wedstrijd.

Zelf was hij tevreden met het record. “Het was nog mooier omdat we ook wonnen en ook nog eens uit”, stelde Love. “Ik verkeerde al in goed gezelschap met Kevin Garnett, de belangrijkste speler die hier ooit heeft gespeeld. Ik wist niets van het record tot een paar dagen geleden, toen mensen mij erop wezen.” Nu kan Love zich richten op het NBA-record van Moses Malone. De legende kwam in het seizoen 1982-83 tot het aantal van 44 double-doubles op rij.

Lees ook:Love breekt record Malone, zege Wolves
Lees ook:Warriors verslaan Timberwolves, reeks Love ten einde
Lees ook:Love evenaart double-double streak Moses Malone
Lees ook:Kevin Love evenaart double-double record Moses Malone
Lees ook:Kevin Love vervangt Ming in All-Star Game

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.