Bryant, Rose spelers van de maand

Kobe Bryant en Derrick Rose zijn verkozen tot de spelers van de maand maart voor de Western en Eastern Conference. Bryant leidde Los Angels Lakers naar twaalf zeges tegen slechts één nederlaag, tegen Miami Heat. Rose was voor de Bulls van groot belang in de dertien overwinningen. Chicago verloor driemaal in maart.

Bryant scoorde gemiddeld bijna 26 punten, bijna 5 assists en ruim 4 rebounds in dertien duels. Daarnaast passeerde hij Moses Malone voor de zesde plaats op de lijst van all-time scorers en de Lakers-legende Kareem Abdul Jabber in aantal gespeelde wedstrijden voor Los Angeles Lakers. Door de goede prestaties van de Lakers staan ze nu nog maar één verliespartij achter San Antonio Spurs voor het beste resultaat in de NBA. Bryants beste prestatie kwam in het duel tegen Phoenix, toen hij 42 punten scoorde, 12 rebounds pakte en 9 assists gaf.

Rose kende een uitstekende maand waarin hij in verschillende statistieken career highs scoorde. Zo maakte hij tegen Indiana Pacers 42 punten en gaf hij tegen Milwaukee Bucks maar liefst 17 assists. Tegen Atlanta scoorde hij zes driepunters en tegen Indiana maakte hij 18 van zijn 21 vrije worpen. Daarnaast was hij de afgelopen maand de enige speler in de NBA die in de top tien stond van punten (25, 7e) en assists (7,9, 10e). Door de goeie reeks van Chicago staat het team nu eerste in de Eastern Conference, net als de Lakers op één verliespartij van het beste resultaat in de league.

Lees ook:Rose, Bryant verkozen tot spelers van de week
Lees ook:James, Randolph spelers van de maand
Lees ook:Howard, Aldridge spelers van de maand
Lees ook:Bryant geeft Lakers zege, Rose helpt Bulls
Lees ook:Bryant, Howard spelers van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.