Griffin wéér rookie van de maand

Waar de MVP-award hoogstwaarschijnlijk naar Derrick Rose gaat en de award voor beste coach van het jaar naar Tom Thibodeau, is de prijs voor beste rookie in de NBA op zeker voor Blake Griffin. De forward van Los Angeles Clippers kende een fenomenaal seizoen, won de dunk contest tijdens het All-Star weekend en werd geselecteerd voor de All-Star Game. Daarnaast is hij de enige speler in de NBA die gemiddeld per duel meer dan 20 punten, 12 rebounds en 3 assists op het scorebord zette.

Zijn ongekende kwaliteiten, en sprongkracht waarmee hij dit seizoen tientallen spectaculaire dunks afleverde, leverden hem al vijf awards voor rookie van de maand op. Vanaf de start van het seizoen kreeg hij deze eer elke maand toebeeld. Zo ook de laatste maand van het seizoen. Met een triple-double tegen Memphis Grizzlies sloot hij dit memorabele seizoen af, 31 punten, 10 assists en 10 rebounds (waarvan de laatste met minder dan een halve seconde op de klok). Chris Paul was in 2005-2006 de laatste rookie die alle maandelijkse awards in een seizoen won.

Griffin werd twee jaar geleden als eerste gedraft, maar liep in aanloop naar het seizoen een knieblessure op waardoor hij het hele jaar niet in actie kon komen. Maar dit seizoen heeft de power forward laten zien waarom hij een jaar eerder de eerste pick was. Het waren niet alleen zijn spectaculaire dunks, die overigens wel het meest in het oog sprongen, maar ook zijn allround game was uitstekend verzorgd (de statistieken zijn hier getuige van).

Opvallend is wel dat Los Angeles Clippers nauwelijks wist te profiteren van de toevoeging van de 22-jarige Griffin aan het team. Slechts drie duels meer werden er ten opzichte van vorig jaar gewonnen door de Clippers, 32 om 29. Desondanks zijn de verwachtingen voor de toekomst hooggespannen bij de tweede club van Los Angeles. Met Griffin, maar ook met Eric Gordon en DeAndre Jordan. Voeg hier een paar ervaren spelers aan toe en je hebt een team dat gemakkelijk mee kan strijden om de playoff-plaatsen en misschien wel om de prijzen.

Lees ook:Griffin als rookie in All-Star Game, 14e selectie Garnett
Lees ook:Griffin, Wall pakken award Rookie of the Month
Lees ook:MVP 2011-12 | Blake Griffin (5)
Lees ook:Het is tijd voor…All-Star Game 2011
Lees ook:De gouden toekomst van Blake Griffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.