Griffin, Wall pakken award Rookie of the Month

Blake Griffin (Los Angeles Clippers, Western Conference) en John Wall (Washington Wizards, Eastern Conference) hebben de Rookie of the Month Award voor de maand januari ontvangen. Voor Wall was het de eerste keer dat hij de award kreeg, Griffin pakte de prijs voor de derde keer op rij.

Allebei de spelers hadden een historische maand. Wall was de eerste rookie die maar liefst tien duels achter elkaar negen of meer assists per wedstrijd gaf. In totaal kwam hij in januari tot 168 assists, de meeste assist gegeven door een rookie in één maand sinds Mark Jackson (172) in 1988.

Griffin werd met zijn gemiddelde van 26 punten en ruim 13 rebounds de vierde rookie in de afgelopen twintig jaar die gemiddeld in een maand minimaal 25 punten scoort en 10 rebounds pakt.

Ondertussen kregen Tom Thibodeau (Chicago Bulls, Eastern Conference) en Monty Williams (New Orleans Hornets, Western Conference) de award voor coaches van de maand. Beide coaches leidden hun teams in januari naar twaalf zeges in zestien duels. De Bulls staan derde in het oosten, maar zitten Miami Heat op de hielen. De Hornets bezetten een vijfde plek in het westen, vlak achter Oklahoma City Thunder.

Lees ook:James, Randolph spelers van de maand
Lees ook:Griffin leidt Clippers langs Nuggets
Lees ook:De gouden toekomst van Blake Griffin
Lees ook:Griffin wéér rookie van de maand
Lees ook:Bulls Thibodeau coach van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.