Rusland, Spanje favorieten voor EK-titel

De voorrondes bij het Europees kampioenschap basketbal in Litouwen zitten erop en woensdag gaan de knock-outrondes van start. Rusland en Spanje, de nummers één van poule E en F, zijn de grote favorieten. Rusland begint als enige land ongeslagen aan de kwartfinales. De Russen wonnen alle acht de duels in de eerste en tweede ronde. Ook het laatste duel in de tweede ronde tegen Macedonië wisten de Russen in winst om te zetten, zij het minimaal: 63-61. Sergey Monya was de gevierde man bij Rusland. Met een driepunter in laatste seconde bezegelde hij het lot van de Macedoniërs.

NBA-ster Andrei Kirilenko had een off-day  en kwam in 27 minuten niet verder dan twee punten. Hij raakte slechts één van zijn negen schoten. In de kwartfinale wacht de Russen een ontmoeting met de nummer twee van het EK van twee jaar geleden, Servië. Die wedstrijd staat donderdag op het programma.

In groep F was er ook winst voor Griekenland, dat Georgië met 73-60 opzij zette, en Slovenië, dat met 67-60 van Finland won. De Grieken treden in de kwartfinale aan tegen het sterke Frankrijk, dat alleen tegen titelverdediger Spanje verloor. De winnaar van dit duel wacht in de halve finale een ontmoeting met de sterke Russen. Griekenland ging in de groepsfase al met 83-67 onderuit tegen Rusland.

Slovenië moet het als nummer vier opnemen tegen de torenhoge favoriete Spanjaarden, die naast de gebroeders Gasol ook (ex) NBA-spelers als Juan Carlos Navarro, Rudy Fernandez, Serge Ibaka en José Calderon spelen. Bij winst wacht Spanje in de halve finale een duel tegen Macedonië of thuisland Litouwen. In de groepsfase won Spanje al met 91-79 van Litouwen.

Lees ook:Schema knock-outfase Eurobasket 2011
Lees ook:Stand en schema tweede ronde Eurobasket
Lees ook:Rusland behoudt ongeslagen status
Lees ook:Rusland laatste halve finalist na winst op Servië
Lees ook:Broers Gasol bezorgen Spanje zege op Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.