Rusland laatste halve finalist na winst op Servië

Rusland heeft zich als laatste land geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap basketbal in Litouwen. De Russen waren zoals verwacht een maatje te groot voor Servië. Het nog ongeslagen Rusland had het niet gemakkelijk, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 77-67. NBA-ster Andrei Kirilenko had een groot aandeel in de zege met 14 punten, 11 rebounds, 6 assists en 4  steals. De enige categorie waar hij niet leidde was het aantal blocks.

Rusland was vooral defensief uiterst effectief met twaalf steals en zes geblokte schoten. Daarnaast pakten de Russen met 37 rebounds ook 9 rebounds meer dan Servië. De reden dat de Serven toch nog lang bij konden blijven was vooral door de vele fouten die Rusland maakte en de vrije worpen die Servië benutte, in tegenstelling tot de Russen. Met iets minder dan twee minuten op de klok en een achterstand van zeven punten kreeg Servië een vrije kans op een driepunter. Het schot ging echter mis en Rusland kwam in de slotminuten niet meer onder druk te staan.

In de halve finale treft Rusland nu Frankrijk, dat eerder op de avond van Griekenland won. De halve finalisten zijn al zeker van deelname aan het laatste olympische kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Londen. De twee finalisten plaatsen zich voor de Spelen en de twee verliezers krijgen in juli volgend jaar nog een kans om zich te plaatsen in een toernooi met twaalf landen en drie plaatsingsbewijzen. Litouwen is door de winst eerder op de dag tegen Slovenië ook zeker van een ticket voor dit kwalificatietoernooi. Het laatste plaatsingsbewijs gaat naar de winnaar van het duel tussen Griekenland en Servië..

Programma halve finales EK basketbal vrijdag:

Spanje – Macedonië

Rusland – Frankrijk

Lees ook:Schema knock-outfase Eurobasket 2011
Lees ook:Spanje met overmacht naar tweede EK-titel op rij
Lees ook:Rusland, Spanje favorieten voor EK-titel
Lees ook:Parker bezorgt Frankrijk plaats in halve finale
Lees ook:Stand en schema tweede ronde Eurobasket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.