Western Conference Recap | Week 2

Het was weer een interessante week in de Western Conference. Portland Trailblazers blijven verrassend genoeg sterk meedraaien aan de top en ook de San Antonio Spurs houden stand ondanks het verlies van Manu Ginobili. Maar de echte verrassing blijft de Denver Nuggets, dat zonder Carmelo Anthony echt een beter team lijkt te zijn. De Thunder daarentegen boerden wat achteruit maar er is geen reden tot paniek in OKC. Met Portland kent de stand in de Western Conference een nieuwe nummer één.

1. (2) Portland Trailblazers | 5-1

De Trail Blazers hebben een winnend ritme gevonden en het lijkt er niet op dat dit ritme snel doorbroken gaat worden. Gisteren klopten ze de Lakers met niet al te veel moeite en daarvoor hadden ze de Thunder al opzij gezet in een bezoek aan Oklahoma City. Hun enige verliespartij tot nu toe kwam in Los Angeles, tegen de Clippers. De Blazers zijn top offensief en solide defensief, en ze hebben een erg veel kwaliteit, ook op de bank.

2. (3) San Antonio Spurs | 5-2

De oude mannen uit Texas verloren dan wel Manu Ginobili, veel hinder hebben ze daar nog niet van ondervonden. Sinds het verlies in Minnesota wonnen de Spurs twee wedstrijden op een rij. Ze klopten de Warriors na een spannende wedstrijd en gaven de Mavericks een pak slaag met 16 driepunters. Dit team is en blijft oerdegelijk.

3. (1) Oklahoma City Thunder| 5-2

De jonge veulens van OKC verloren een beetje van hun pluimen. De Thunder startten met vijf opeenvolgende overwinningen maar verloren sindsdien twee wedstrijden na elkaar. Ze werden geklopt overtuigend door de Mavericks in Dallas en erna thuis weggezet door de Trail Blazers na een zwakke tweede helft. Er is geen reden tot paniek want met Durant hebben de Thunder de beste speler van het moment tot hun beschikking.

4. (4) Denver Nuggets | 5-2

De Nuggets blijven verrassend goed meedraaien in het Westen. Point guard Ty Lawson speelt de pannen van het dak en bankspelers Al Harrington en Rudy Fernandez zijn goede aanwinsten. Zelfs zonder center Nêne konden de Nuggets winnen waardoor ze nu een ‘winning streak’ van drie wedstrijden kunnen presenteren. Dit team blijft vooral offensief heel sterk.

5. (NR) Los Angeles Clippers | 3-2

De Clippers beginnen meer en meer hun draai te vinden en konden opnieuw rekenen op guard Chauncey Billups, een man die voor de nodige ervaring en rust zorgt. Na een wisselvallig begin wonnen de Clippers afgelopen week twee keer op een rij. Ze zorgden voor het eerste en tot nu toe enige verlies van de Blazers en klopten de Rockets met speels gemak. De Clippers moeten vooral defensief nog verbeteren, maar zijn op de goede weg.

6. (NR) Memphis Grizzlies| 3-3

De ‘up-and-coming’ Grizzlies verloren deze week power forward Zach Randolph voor zes tot acht weken met een ernstige voetblessure. Dat weerhield Rudy Gay en zijn ploegmaats er niet van om twee wedstrijden op rij te winnen. Ze klopten de Kings via een sterk derde kwart (35 punten) en de Timberwolves via een sterk vierde kwart (33 punten). De Grizzlies zijn offensief nog slap maar maken dat goed met uitstekende defense.

7. (8) Los Angeles Lakers | 4-4

De terugkeer van Andrew Bynum (na een schorsing) zorgde voor een boost bij de Lakers. Kobe Bryant kon wat meer rusten en Pau Gasol voelde zich opnieuw wat veiliger. Bynum is op dit moment goed voor 22 punten, 16 rebounds en 2 blocks terwijl hij 61% van zijn schoten maakt. In de gewonnen wedstrijd tegen Houston was hij zelfs goed voor 22 rebounds. De Lakers presteren echter allesbehalve constant, want buiten de zege op de Rockets verloren ze van de Nuggets en de Blazers.

8. (NR) Dallas Mavericks| 3-5

Er is beterschap op komst in Dallas. Na een miserabele start vond de verdedigend kampioen dan toch iets van een ritme. Zowel Odom, Carter als West spelen ook een stuk beter in vergelijking met de eerste paar wedstrijdne. De Mavs klopten de Suns en de Thunder redelijk overtuigend maar kregen dan wel weer een pak slaag van de Spurs en verloren bovendien Jason Kidd met een rugblessure. Ter verdediging kunnen de Mavs opvoeren dat het de zesde wedstrijd in acht dagen was. En dus is er hoop in Dallas.

Verdwenen uit de top 8: New Orleans Hornets, Sacramento Kings en Golden State Warriors.

Wedstrijd van de week: Portland Trailblazers kloppen de Thunder in OKC met 103-93. LaMarcus Aldridge is de man van de wedstrijd met 30 punten en 8 rebounds. Gerald Wallace is defensief zeer sterk en beperkt Kevin Durant tot slechts 19 punten.

Artikel door Vincent van Genechten.

Lees ook:Western Conference Recap | Week 1
Lees ook:Western Conference Recap | Week 4
Lees ook:Uitslagen NBA zaterdag 12|03
Lees ook:Thunder winnen, plaatsen zich voor playoffs
Lees ook:PLAYOFFS: Stand series eerste ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.