Western Conference Recap | Week 1

Verschuiven de krachten in het Westen? De kersverse NBA-kampioen Dallas Mavericks en de oudgedienden van Los Angeles Lakers begonnen matig aan het seizoen terwijl jonge paarden Oklahoma City Thunder en Portland Trail Blazers vlot uit de startblokken schoten.

NBA.blog.nl rangschikt wekelijks de top acht van zowel de Western als de Eastern Conference, met in het westen de Thunder als eerste nummer één.

1. Oklahoma City Thunder | 4-0

De Thunder zijn tot nu toe ongeslagen en speelden overtuigend tot dominant in elke wedstrijd. Kevin Durant is op dit moment goed voor 31 punten, 7 rebounds en 4 assists terwijl hij 57% van zijn schoten maakt. Hij maakte ook een erg lange driepunter “at the buzzer” om de Mavs te kloppen. Er ging wel wat negatieve aandacht naar de kleine ruzie tussen Durant en Westbrook tijdens een timeout in het duel tegen Memphis maar dit werd al snel de kop ingedrukt want de Thunder wonnen en ze waren weer dikke maatjes tegen Dallas.

2. Portland Trailblazers | 3-0

De Blazers konden hun seizoen niet beter beginnen en dat in de aanloop alles er niet zo rooskleurig uitzag: kapitein Brandon Roy was verplicht om met vervroegd pensioen te gaan en center Greg Oden kende een zoveelste terugslag. Maar via een sterke Raymond Felton, een agressieve Gerald Wallace, een solide LaMarcus Aldridge en een voorbeeldige ploeginspanning wonnen de Blazers al hun wedstrijden.

3. San Antonio Spurs | 2-1

De Spurs verloren vrij kansloos van de Houston Rockets maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed bezig zijn. De oude garde van Greg Popovich speelt goed basketbal en doen het slechts gedeeltelijk met kapitein Tim Duncan. Bij San Antonio draait het voornamelijk om de playoffs, reden te meer om hun sterren voldoende rust te geven tijdens de reguliere competitie. Maar de Spurs zijn en blijven top, en zijn door hun ervaring altijd een lastige tegenstander.

4. Denver Nuggets | 2-1

De Nuggets verloren J.R. Smith, Wilson Chandler en Kenyon Martin door de lockout aan China. Martin keert mogelijk nog terug maar dat is erg onzeker. Toch slaagt het team erin om zeer degelijk te spelen. Met de snelle Ty Lawson, de efficiënte Nêne en de scorer Danilo Gallinari blijven deze Nuggets een geduchte tegenstander. Punten scoren kunnen en doen ze alvast voldoende, ze leiden namelijk de NBA met 111 punten per wedstrijd.

5. Golden State Warriors | 2-1

De Warriors speelden beter dan verwacht. Het team veranderde weinig maar blijft een geweldig duo hebben met Monta Ellis en Stephen Curry, die helaas geblesseerd moest afhaken in wedstrijd twee. Ze klopten de Bulls en de Knicks met geweldige defense, iets waarvoor ze niet echt bekend staan. Center Andris Biedrins speelt opnieuw beter en David Lee vindt ook meer en meer zijn draai.

6. New Orleans Hornets | 2-0

De Hornets verloren Chris Paul maar tot nu toe lijkt dat weinig negatieve gevolgen met zich mee te brengen. Het team kreeg er jonge guard Eric Gordon en ervaren center Chris Kaman voor terug, en beide hebben hun waarde al bewezen. De Hornets zijn vooral defensief sterk. Ze hebben namelijk, op Atlanta na, de beste verdediging in de NBA.

7. Sacramento Kings | 1-2

De Kings verrasten onmiddelijk door in hun eerste wedstrijd de Lakers te kloppen. Daarna verloren ze twee keer maar dat was tegen sterke tegenstanders (Bulls en Blazers). Guards Tyreke Evans en vooral Marcus Thornton spelen zeer sterk, rookie Jimmer Fredette speelt zeer degelijk en DeMarcus Cousins is volwassener geworden. Dit alles geeft vertrouwen aan dit jonge team.

8. Los Angeles Lakers| 2-2

De Lakers vermeden de eerste 0-3 start in vijftig jaar door een overwinning tegen de Utah Jazz. Daarna volgde een nieuwe zege, nu tegen de Knicks. Kobe Bryant speelt weer “out of his mind” en Pau Gasol is zeer degelijk bezig. De terugkeer van Andrew Bynum, die een schorsing van vier duels uitzat, zal het team overigens een boost aan vertrouwen én kwaliteit geven.

Artikel door Vincent van Genechten.

Lees ook:Western Conference Recap | Week 2
Lees ook:Duel v/d dag: Spurs @ Thunder
Lees ook:PLAYOFFS: Stand series eerste ronde
Lees ook:Spurs, Heat blijven winnen
Lees ook:San Antonio loopt tegen negende nederlaag aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.