Blessures zijn tol voor ingekorte seizoen

Het bereiken van een akkoord in de onderhandelingen voor een nieuwe cao werd met gejuich ontvangen. Na bijna twee maanden zou de NBA dan toch van start gaan. Het seizoenschema met 66 speeldagen voor elk team werd ook met gejuich ontvangen. Misschien niet door de betrokkenen, maar wel door de fans. We hoefden maar 16 duels te missen. Het leek allemaal heel mooi. En na drie weken is het inderdaad prettig om die dagelijkse dosis basketbal binnen te krijgen. Maar het gaat ten koste van een hoge prijs. Spelers vallen bij bosjes uit met blessures, die de tol zijn voor dit ingekorte seizoen.

Manu Ginobili, Derrick Rose, Dwyane Wade, Al Horford, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Stephen Curry, Chris Paul. Noem ze allemaal maar op. Ze zijn allemaal verre van topfit, sommigen zijn voor de helft of het hele seizoen uitgeschakeld en een ding is duidelijk: dit ingekorte seizoen doet ze geen goed. Er was nauwelijks tijd voor trainingskampen, er geen of heel weinig tijd om te trainen tijdens het seizoen, dus de druk op het lichaam is meteen enorm. Van een paar maanden niets doen naar een dagelijkse inspanning van 100 procent.

Dat is zelfs voor topsporters teveel gevraagd. Kobe Bryant speelt met zijn 33 jaar de sterren van de hemel, maar zet wel elk duel een spuit in zijn pols omdat hij anders teveel pijn heeft om te spelen. En dan hebben we het over duels in het reguliere seizoen, geen playoffs. Het is te hopen dat de blessures afnemen naarmate het seizoen vordert en dat alle sterren straks in de playoffs volledig fit zijn zodat ze ons kunnen laten genieten van hun basketbalkunsten.

Lees ook:Suns versterken zich met All-Star Redd
Lees ook:MVP 2011-12 | Kobe Bryant (8)
Lees ook:Rose, Bryant verkozen tot spelers van de week
Lees ook:Eastern Conference Recap | Week 4
Lees ook:Nowitzki mist duels vanwege slechte conditie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.